6 свежи и артистични идеи за преобразяване на малката баня

Публикувано на 17/10/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 17/10/2017 | Видяно 8 740 пъти

Понякога дори и най-ловките дизайнери се затрудняват с постигането на разнообразен и наистина красив интериор в малката баня. Тук обаче сме подбрали няколко от най-успешните професионални идеи, сред които има по нещо за всеки, но предимно са насочени към онези от вас, които искат да подчертаят дизайна с креативни нотки. Разгледайте нашите интригуващи предложения, които ще ви провокират да предприемете промяна и в своето жилище! А вие на коя комбинация от цветове и елементи бихте заложили? Споделете с нас идеите си и резултатите от ремонта на вашата баня. Вдъхновете се и намерете най-прекия път към осъществяването на мечтаната баня в MaistorPlus!


Свежа комбинация от текстури и цветове

Една малка баня има нужда от много свежест и умерена декорация - изчистено, но не и лишено от настроение. Фокусирайте се върху малките детайли като цветни кърпи, интересни кошове за съхранение на хигиенни материали и други подобни “дреболии”, които да изпъстрят интериора. Интегрирайте зеления цвят в това помещение - той ще го направи по-хармонично и красиво, при това без да го стеснява допълнително. Инвестирайте в кокетни декорации и интригуващи осветителни тела, за да придадете завършеност на помещението. За целта планирайте детайлно всеки етап от ремонта и задължително потърсете помощ от опитен професионалист!

Виж още: 8 малки подобрения, които ще вдъхнат нов живот на вашата баня


Успокояващо съчетание от топли кафяви оттенъци и интересни орнаменти

Топлите кафяви оттенъци имат успокояващо и отпускащо въздействие, затова са изключително подходящ избор за банята, независимо от размера ѝ. А ако ги съчетаете с плочки с интересни орнаменти, ще подсилите симетрията, допринасяйки за артистичния и завършен вид на помещението. Освен че ще направят помещението по-интересно и нестандартно, кафявите оттенъци на обзавеждането ще допринесат за това жилището ви да изглежда по-уютно и изпълнено с топлина. За този ефект осезаемо допринасят още правилно подбраните осветителни тела и ефектни декорации, които имат потенциала напълно да разчупят иначе семплата обстановка. Елементите от дърво са друго интересно хрумване, което постепенно набира популярност в съвременния интериор!


Модерен подбор от цветове и декорация

Кафявото е също и идеален акцент в баните с преобладаващи бели цветове, а идеята за избор на украса с игрива мозайка е впечатляваща и лесно постижима. Подобен тип дизайн в момента е изключително тенденциозен и намира място в много от модерните бани. Той създава усещане за балансираност и хармония в интериора, като често среща интересните контрасти, които бялото създава с по-натрапчивите цветове като черното, кафявото и сивото. Създайте приятен преливащ ефект в малката баня, като подберете и разположите внимателно плочките или мозайката. По този начин ще издължите визуално помещението и ще го направите по-приятно и уютно. Ако в банята не достига достатъчно светлина, заложете на преобладаващи светли нюанси за плочките и обзавеждането, които умело да разчупите с креативни елементи в тъмни наситени цветове!

Виж още: Впечатляващи резултати, които могат да се постигнат с лунички за баня


Бюджетен подход за свежа баня

Ако разполагате с ограничен бюджет и не можете да си позволите сериозни промени в текстурите и декорацията, наблегнете върху цветовете на плочките, които ще изберете. Предложението от снимката е страхотно - червен корал, комбиниран с бял цвят и декоративни плочки, които придават невероятен външен вид на банята. Тази комбинация е традиционна и често срещана в съвременните български домакинства, които търсят икономичен, но стилен начин да преобразят жилището си. По този начин бялото създава усещане за чистота и простор, а червените оттенъци на част от плочките придават топлина и уют на помещението, при това без да го правят тъмно, схлупено или негостоприемно.


Морско тюркоазено вдъхновение

Морските цветове за идеални за банята, защото са свежи, а и с тях лесно се задоволява необходимостта от повече цвят в ежедневието. А лекият “винтидж полъх” в тази баня ни кара широко да се усмихнем! За да постигнете и вие подобно артистично излъчване на интериора, заложете на приятни светлосини или ментови нюанси, които умело да разчупите с елементи в бяло и розово. Тази ефектна комбинация носи мирис на лято и ни пренася директно на плажа, независимо че жилището ни е разположено на оживена улица в града. Избирайки подобен подход при обзавеждането на банята, ще си осигурите същински остров на спокойствието, при това сгушен в малко помещение в собствения ви дом!


Заигравка с въображението

Време е сами да открехнете вратата и да освободите въображението си - все пак това ще е вашата баня, направете я както на вас ви харесва! Изберете пъстри комбинации от цветове, защото детското в нас трябва винаги да живее и да ни припомня да сме по-весели и щастливи всеки ден. И когато сте готови да преобразите банята си, разчитайте на опитните професионалисти, които ще извършат ремонта съобразно вашите собствени идеи и нужди. Заявете безплатно проект и ще получите най-добрите оферти, а изборът ви няма да е никак труден, след като разгледате дейностите и клиентските оценки за всяка от професионалните фирми!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта