7 изключително стилни бани в тъмни тонове

Публикувано на 20/04/2017 от Нели Минчева | Последна редакция на 20/04/2017 | Видяно 10 348 пъти

Много хора смятат, че интериор с тъмен цвят не е добра идея. Особено неприятен се възприема този подход за банята, тъй като там обикновено няма прозорци и достъпът на естествена светлина е сериозно ограничен. С тази статия обаче ще се опитаме да ви убедим, че тъмната баня всъщност е страхотен и стилен избор, който умело можете да съчетаете с останала част от интериора у дома. Намерете подходящия дизайнер, който да направи най-успешната комбинация по ваш вкус.


Изчистен дизайн и хармонични линии

Когато черното е съставено от малки декоративни плочки за стена, то цветът губи от стряскащата си същност, опитомява се и обгръща помещението с усещане за спокойствие. Бялата вана е единственият контрастен елемент и е напълно достатъчен за постигане на равновесие в интериора. Обърнете внимание, че е важно да оставите изчистен и подреден интериор, да ограничите аксесоарите максимално, така че да позволите на помещението да диша.

Вижте още: 5 съвета за спалня в тъмни цветове


Няма как да не харесате тази великолепна лилава мивка!

Мивките с ярък цвят определено грабват вниманието и си заслужава да ги изберем за интериора в банята. Техният чар обаче се разкрива най-пълно на по-тъмен фон. И резултатът е зашеметяващ. Черният цвят сякаш е допълващ елемент, а не главен герой в интериора на банята. Ефектната лампа привлича вниманието още с влизането, а оскъдните аксесоари създават усещането за чистота и организация.


Усещане за лукс и класа

Дори и да не разполагате с много средства за предвидения ремонт в банята, умело подбраните тъмни цветове са способни да създадат атмосфера на лукс в помещението. Банята ви няма да е претрупана от излишни мебели и декорации и в същото време ще е уютна и удобна. Заложете на ефектна декорация, но по възможност изчистена и прибрана. Акцентирайте с елементи в бяло, за да подчертаете или оградите отделни аксесоари.


Тъмната баня предразполага към романтика

Още едно неочаквано предимство на банята в тъмни тонове е фактът, че тя предразполага към романтични мигове. Запалени свещи, приглушено осветление и нежна музика превръщат помещението във вълшебно кътче. Тук имате необятно поле за изява и експерименти, стига да разполагате с необходимия бюджет. Но дори и средствата да са ограничени, запалете няколко свещи и отново ще постигнете приятна обстановка.


Весело настроение с флорални мотиви

Определено черното е способно да създава ведро настроение. Ако се случи така, че някой не ви повярва на това твърдение, покажете му горните варианти за интериор в банята. Цветята и различните шарки, изрисувани с черно или на тъмен фон, са способни да разведрят всяко помещение. Бихте могли да заложите на черно като акцент в цветовата гама, а не като основен мотив, ако смятате, че за вашия вкус ви идва в повече.


Осветени ниши за разкош

Осветените с лунички ниши в тъмната баня са великолепно решение. С тяхна помощ можете да създавате уникална декорация, която лесно да бъде подменяна според настроението ви. Акцентирайте на свежи нотки, поставете камъчета в различни цветове или живи растения, които издържат на влага и тъмнина. Разнообразете черния цвят, като създадете закачливо и уютно помещение.

Вижте още: 4 грешки, които да избягвате при ремонт на банята


Съчетайте тъмния цвят с акцент в топъл нюанс

Интересен и красив вариант е облицоването на стените в банята с тъмно кафяви плочки с топло излъчване. Те се съчетават изключително добре с медни или златисти елементи, които придават уют и стил.

Надяваме се, че показаните решения за интериор в банята са успели да ви впечатлят и вдъхновят за промени и във вашия дом. Ако предвиждате ремонт, не се колебайте да се възползвате от предлаганото удобство от нашия сайт, а именно да заявите проект, описващ желаният ремонт, и ще получите предложения за изпълнението му от различни майстори. Един от тях ще сбъдне мечтата ви за по-модерна и функционална баня.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта