Семпъл семеен четиристаен апартамент в Москва

Публикувано на 20/12/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 20/12/2019 | Видяно 1 680 пъти

Чудели ли сте се как би изглеждал един голям модерен апартамент, когато е предназначен за семейство с две деца? В тази статия ще надникнем в точно такова дизайнерско предложение от Русия, което действително изумява със своята подреденост, изчистена визия и монохромен стил. Апартаментът е част от жилищен комплекс в Москва.

Решен изцяло в сиви и близки до основния цвят пастелни тонове, апартаментът представя супер функционално и добре организирано четиристайно жилище с холова част, спалня, две детски стаи, две бани и малка лична стая за работа и спорт. Абсолютно изчистеният коридор изцяло в сиво веднага грабва посетителя с пиано, от което лесно се достига до централната холова част, завършваща с отделна трапезария. Така, модерният тон е зададен още от входната врата, който струи от всеки детайл на обзавеждането и дизайна.

Ако и вие желаете да модернизирате апартамента си, но се нуждаете от професионална помощ, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас.


Релакс в хола

Въпреки не голямата квадратура, холът е едно истинско съвършенство. 

  • Основната цветова гама в дневната е комбинация от сиво и розово в светли нюанси. 
  • Въпреки студените цветове на сивото и каменната орнаментика, холовата част на жилището представя съвременна комфортна атмосфера с фокус върху удобен разтегателен диван. Той е разчупен с различни по размер възглавници и допълнителни функционални модули за поставка на гърба и краката.
  • Пестеливата, но стилна декорация от живи растения и нощни лампи, допринася към елегантната стилистика и загатва за вкуса на неговите обитатели.
  • Макар и трудно проследимо на снимката, холът разполага с уникално подово осветление, което разчупва основните цветове и допринася за неповторимия уют в стаята.


Елегантна спалня в допълваща стилистика

Решена по аналогичен монохромен начин, спалнята на жилището продължава бледата пастелната гама на хола, но този път с акцент върху дървото и земните тонове. Това може да се види ясно на стената зад леглото. Естествените кафяви цветове са допълнени още от килима и завивките на леглото, което леко смекчава липсата на по-силни нюанси в стаята. Продължавайки модерния стил на хола, това помещение перфектно се вписва в общия дух на апартамента с допълнителна успокояваща атмосфера за релакс и уединение.

Вижте още: Красиво монохромно жилище в Мелбърн 


Детски стаи в розово

Различните цветове в този красив апартамент са единствено в трите детски помещения – двете стаи в розово и допълнителната детска баня.

  • Изцяло в духа на съвременните тенденции, в розовите детски стаи за пръв път се забелязва игривост в избора на тапети и завивки за леглата, както и в разчупеното осветление, и в декорацията с лични вещи, и в играчки.
  • Ако фокус в първата стая е мястото за учене, изграден със семпла масичка и стол, то във втората това е нестандартното детско легло и къта за игра.
  • Детски играчки и ученически пособия небрежно внасят нотка на домашно настроение.


Лично пространство за работа, релакс и спорт

Това помещение по никакъв начин не отстъпва от цялостна концепция в жилището. Сивото и тук е основен цвят, а изчистените линии и пестелива декорация са налице. В този апартамент не отсъства стаичка за кабинет. В случая тя сечетава още: кът за четене с удобен кожен диван и малка работна маса, до която можем да забележим и тежести. По този начин помещението се използва и за малка финес зала. Зрителния фокус в стаята в този случай се формира от светлия диван от естествена кожа. Пестеливата декорация с картини, които присъстват из целия апартамент, са отново в черно-бели.


Да надникнем и в баните

Апартаментът разполага с две не големи бани - за възрастни и за деца. Дизайнът на двете много си прилича, но има и свои отличителни белези.

  • Типично за целия стил на апартамента, първата по-голяма баня разкрива луксозно обзавеждане във вече установената цветова гама. Тя е стилно допълнена от таванското осветление и избора на нюанси на плочките. Отново окото е привлечено от абсолютно изчистения дизайн и умелото използване на нишите като места за съхранение на необходими вещи.
  • За сравнение, обзавеждането във втората детска баня е доста по-леко като тук вече имаме и нов зелен цвят, допълнен от ефектни принтове на завесата и килима.

Ако този или друг апартамент ви е послужил за вдъхновение, което да породи желание за ремонт във вашия дом, не се колебайте да потърсите професионално съдействие от регистрираните специалисти в платформата на MaistorPlus. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която е най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта