Семейно жилище с модерен интериор в скандинавски стил

Публикувано на 09/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/10/2018 | Видяно 1 916 пъти

Изборът на подходящо обзавеждане може да се превърне в сложен и объркващ процес. В такъв момент ние сме насреща с практични идеи и съвети за това как да постигнете оптимални резултати по ваш вкус. Днес ще ви представим едно великолепно семейно жилище с интериор в скандинавски стил и впечатляващи декоративни елементи, които ще ви вдъхновят с идеи за вашия собствен проект. Разгледайте всяка от стаите, направете план за своя дом и потърсете специалисти, които да изпълнят всички ваши хрумвания по най-добрия възможен начин. Направете заявка за вашия интериорен проект тук.


Свежестта е основен фокус в кухнята и трапезарията

На тези две снимки можем да видим трапезарията, непосредствено разположена до холната зона, както и кухнята, отделена в собствена ниша, но въпреки това обединена в едно с другите две помещения. Трапезарията, бивайки така близо до дневната, представлява и нейно естествено продължение в същите неутрални, семпли цветове, съчетаваща естествени материи и минимална декорация. В кухнята интериора е разчупен от присъствието на ъгъл в нюанс на синьото, като и тук можем да видим семпло обзавеждане от бели шкафове с дървени плотове и дръжки. Отдясно е осигурен плот, който може да служи както за готвене, така и като мини-бар, на който вечер да изпием питието си или сутрин да се насладим на топло кафе в приятна компания.


Просторна дневна със семпъл и модерен интериор

Дневната разкрива семпъл, но много красив, съвременен, практичен и функционален интериор. Оборудвана е с голям и комфортен ъглов диван в сив цвят, отрупан с разноцветни възглавнички в подходяща цветова гама. Кръгла кафе масичка е поставена върху постелка, имитираща кожа от животно с характерен тъмен цвят, примесен с бяло. В отсрещния край можем да забележим кът с камина в пепеливо розов цвят и интересно вградена под стълбището плазма. Тази комбинация, освен че разчупва интериора и го прави интересен, внася и доза романтика и нежен акцент. И в двата края на стаята можем да забележим непретенциозното свежо присъствие на естествени зелени растения.

Виж още: 3 лесни начина да внесете розова нежност в дневната си


Работно място с успокояваща атмосфера

В жилището има стая, приспособена за работа и четене, в която семпла и успокояваща атмосфера удобно се настанява и разгръща във всеки ъгъл. Обзавеждането е минимално - виждаме бюро с две работни места, същите столове като тези в трапезарията, междинна секция с шкафчета и чекмеджета, голяма библиотечна стена, а съседно на нея е и етажерката за папки и всякаква документация. Основите са бели в съчетание с дърво, а дневната светлина е осигурена с помощта на голям продълговат прозорец върху скосения таван на мансардата. Простотата в дизайна е съхранена изцяло, но не и за сметка на комфорта и практичното усвояване на пространството.

Виж още: Разнообразете скучното работно пространство с улесняващи живота джаджи


Космическо черно за спалнята

Спалнята драстично се различава от всяко друго помещение в този дом. В нея има въведен драматизъм от тъмни нюанси, допълнени от спален комплект в небесно тъмно синьо със звездни мотиви. Нощните шкафчета са минималистични и в геометрични форми, с тъмен плот и цветна вътрешност. Декорацията е минимална, почти незабележима, и макар драматично черно - в помещението е осигурена естествена дневна светлина, както можете да забележите от снимките. Цялостната концепция цели постигането на космическо усещане и спомени за дълги нощи под звездно небе, а това носи със себе си спокойствие и осигурява почивка за очите и съзнанието.


Две бани с подобен, но и различен дизайн

Две бани са осигурени за нуждите на семейството - едната от които е към спалнята (тази отляво) и една обща (тази отдясно). И двете притежават минимално обзавеждане, като всяка от тях съчетава по нещо в себе си от интериора в останалите стаи. Основите и на двете са в бели плочки с тъмни стени, в банята към спалнята - ламинат, също като на стената зад леглото, а в общата - обикновен влагоустойчив латекс в черен цвят. Отляво виждаме и естествено растение, което спокойно може да вирее, благодарение на прозореца точно над него, а в общата баня можем да забележим вече познатият пепеливо розов акцент, който присъства в дневната, този път използван в конструкцията на мивката.


Креативна детска стая, подходяща за малки и пораснали деца

Детската стая ни оставя зашеметени от изкусната интериорна концепция, внимателно подбрани детайли и тяхното преливане в един великолепен, стилен и закачлив дизайн, изключително подходящ както за малки, така и за пораснали деца. Леглото е голямо, а над него виждаме конструкция във формата на къщичка, във височината на която са закачени кръгли лампички. Сложено е малко килимче със семпли рисунки, както и минималистична нощна лампа с метална основа и бял абажур. По стените присъстват декоративни рисунки на лисички - едната от които си почива край леглото, а другата сякаш се изкачва по секцията с книги и учебници. В този край на стаята виждаме и къщичка за игра на два етажа, до втория от тях се стига по висяща стълба. 

Ако и вие имате нужда от модификации у дома или идеи за стартирането на проект за новото ви жилище - потърсете специалисти по интериорен дизайнПуснете заявка за изпълнение на проект и разгледайте получените оферти, както и профилите на кандидатите, за да изберете сами с кого от тях да работите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта