Модерен дом с хижарски дух

Публикувано на 18/09/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 5 887 пъти

Когато става дума за модерен дом, винаги на „прима виста“ в съзнанието ни изплуват скъпи жилища, последен писък на модата в обзавеждането, ексцентрични мебели, лъскави аксесоари, крещящи цветове, странни осветителни тела. Хайде да сложим и определението „хижарски дух“ този път! Сякаш двете не могат да бъдат съчетани. Та как в „модерен“ да впишем ретрото от бабините долапи? Домът, който ви представяме, смело можем да наречем МОДЕРЕН и със сигурност притежава онзи хижарски дух, който предразполага към релакс, природа и свобода. Нека, разгледаме прочита на собствениците на тази селска къща с модерен дизайн и хижарски дух! И не забравяйте, винаги можете да намерите доказани изпълнители за всички ваши идеи в MaistorPlus.


Преди ремонта къщата се използва само през уикендите

Къщата е с площ 80 кв.м., в които няма вътрешна тоалетна. Няма обособена спалня. Тя е едноетажна, с общо 3 помещения, използвани за почивка през уикендите. Обитателите преспиват на разтегателния диван близо до камината. Празното помещение, използвано някога като зимна градина, първоначално е напълно лишено от функционалност. След намерението да останат да живеят на село, собствениците пожелали да пригодят къщата за нормален живот, като първоначалното желание било да пристроят до нея спалня, баня и тоалетна. Обръщайки се към специалист архитект, се оказва, че това е напълно излишно. Можете да видите оригиналното решение, което позволява на същата площ с една съборена стена и много креативност, да се обособи просторна кухня, уникална дневна, кът за хранене, спалня, баня и тоалетна. Всеки детайл в интериора подкрепя хижарския стил, без да влиза в конфликт с общия модерен облик. И много, много светлина прелива през срещуположните прозорци на общото помещение.

Прочети още: 5 впечатляващи преобразявания


Премахната стена отваря просторна кухня и влива светлина в дневната!

Как решават нуждите си собствениците на тази стара селска къща:

  • Премахват по-голямата част от стената на неизползваемата зимна градина, като отварят пространството към голямото общо помещение. Това позволява светлината от поредицата прозорци да нахлуе пищно в голямата стая. Създава невероятно усещане за простор и лекота. Именно в това нефункционално преди кътче, те преместват кухнята. Стопанинът на дома е отявлен кулинар. Готварството е негова страст и това решение особено му допада. Вместо да се изолира в малката кухня, готвенето става достояние на всички присъстващи във всекидневната.
  • Вграждат в останалата част от стената двулицева камина, която отоплява едновременно мекия кът и кухнята.
  • Обособяват отделна точка за трапезария, която е между кухнята и хола и се явява връзката между двете пространства.
  • На мястото на старата кухня отделят малка спалня с баня и тоалетна, като използват съществуващия водоснабдителен възел.

Ето как, вместо да харчат допълнителни средства за пристройка, те рационално решават нуждата от спалня, баня и тоалетна, разполагайки функционално с наличните 80 квадратни метра площ.


Три активни точки в общото помещение осигуряват комфорт на стопаните

В обширното пространство от 60 кв.м. ясно се виждат трите активни точки на общото помещение:

  • Кухненският блок, оборудван с достатъчно шкафове и чекмеджета. Вградена ТОП модерна конвекторна фурна. Локално осветена кухненска ниша за приготвяне на заготовки. Контраст на обзавеждането са дървените щори и медни осветителни тела, ниско спускащи се над кухненския остров.
  • Мястото за хранене е типично в хижарски стил. Масивна, дълга, дъбова маса и шест масивни дъбови стола в естествения им цвят предполагат вкусна вечеря с приятели на семейната двойка. Голямо огледало с широка дървена рамка отразява светлината на трите лампиона, спуснати между дървените греди на тавана. Лампионите са прикрепени със синджир и засилват усещането за хижа, гора и чист въздух. Ето как дребни детайли внасят желаното от нас настроение у дома.
  • Мястото за отпускане пред камината – мекия плюшен диван с възглавнички, тъкания килим, керамичните вази и дъх на цъфнала азалия. Мекотата и натюрела на дървото… как да не се потопиш в този кът на спокойствие и хармония!

Виж още: От нищо нещо - лесни идеи за декорация на дома


Баня и спалня на 15 кв.м.

Бившата тъмна кухня е преустроена на спалня с баня. Помещението е точно толкова голямо, че да побере двойното легло. Плочките на пода са заменени с ламинат. За да компенсират ограниченото пространство, собствениците са избрали бели стени и скандинавски стил за двете помещения. Банята и санитарния възел заемат 2 кв.м. Там се събират душ кабина, широк умивалник и тоалетна. Пода на банята е щампован бетон в синьо, бяло и сиво. Малкото помещение разполага  с прозорец в дървесен цвят, който идеално контрастира на белите стенни метро-плочки. Монтираната душ кабина е зад стъклена стена, която осветява пространството и създава впечатление за няколко допълнителни квадратни метра. Спалното бельо, избрано в същите цветове като пода на банята, е връзката между тези две пространства. 

Ако ви предстои подобен ремонт и искате да получите максимална функционалност, но въпреки това да създадете оригинален дом - заявете проект безплатно! Ще можете да разчитате на изключителни и доказали се професионалисти във всеки етап на вашата реализация. Направете мечтата си реалност!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта