Функционален дизайн на таванско помещение в лофт стил

Публикувано на 25/11/2021 от Мартина Маринова | Последна редакция на 25/11/2021 | Видяно 2 922 пъти

Едно таванско помещение не предполага наличието на голямо пространство. Следователно, за да се реализира интериора на таванското помещение като зона за живеене в стил лофт, не е толкова просто. Напротив - това е истинско предизвикателство към дизайнерите. Ограниченото пространство не позволява на въображението да се развихри напълно. В същото време е важно резултатът да изглежда възможно най-хармоничен. По тази причина всяка една консултация с интериорните дизайнери на Maistorplus би помогнала в много отношения.


Характеристики при приложението на стил лофт за интериор на таванско помещение

Това са отличителните особености в използването на стил лофт в интериора на таванско помещение:

  • В идеалния случай трябва да има голям прозорец, който осигурява максимално количество естествена светлина. Ако прозорците са малки - осветителните тела ще дойдат на помощ.

  • Използването на естествени материали е необходимо условие. Става дума за всичко: от стените, тавана и пода, до елементите на декора. Те трябва да бъдат от стъкло, метал, камък, дърво и т.н. Лофт стилът категорично не понася пластмасата.

  • Доминиращите нюанси са: сив, бежов, черен, дървесен цвят. Като акцент може да използвате червено, зелено, синьо и жълто.

  • Минимализъм - това е задължително. В таванското помещение не може да има резбовани елементи, кристални полилеи, тюлени пердета... Стилът лофт винаги изисква доза премереност и сдържаност.


Стени в таванско помещение в стил лофт

След като започнете да проектирате интериора на таванско помещение в този стил, е важно да изберете правилните довършителни материали. Те са в основата на всеки ремонт. Следователно е добре да се съсредоточите върху висококачествените облицовки, които могат да издържат повече от една-две години.

Стените в стил лофт са специфични. Класика за този стил е тухлената зидария по стените. Това обаче не е единственият вариант. Днес можете да използвате за стените в таванското помещение 3D панели или гипсокартон. Това е идеално решение, включително за основа с малки дефекти. Ако търсите по-минималистичен дизайн, изравнете повърхността на стената и нанесете боя върху нея.


Под и таван в таванско помещение в стил лофт

Специално внимание в интериора на таванското помещение в лофт стил заслужава подът. Както казахме, трябва да изберете подово покритие от естествени материали. Например дървен паркет, керамични плочки и т.н. По-добре е да поставите едно и също подово покритие на целия таван. Така интериорът ще изглежда завършен.

Съвет: Моля, обърнете внимание, че за зоната на кухнята трябва да изберете подово покритие, което е устойчиво на влага. Така ще избегнете проблеми, които могат да се появят в бъдеще. Таванът трябва да е бял, за да се отвори малкото пространство в помещението.

Прочетете още: Студио и малко пространство - удобно място за живеене, работа, почивка или срещи


Мебели за таванско помещение в стил лофт - важно е да не прекалявате

Когато избирате мебели в стил лофт, е важно всеки един от тях да е универсален. Необходимо е да използвате пространството изгодно, без да го натоварвате с допълнителни столове, маси, шкафове и т.н. Барплотът ще бъде идеално решение за кухня в стил лофт в таванско помещение. Не заема много място, идеално се вписва в интериора и напълно се справя с основната функция. Кухненските мебели трябва да са вградени.

Фотьойлите могат да бъдат чудесен акцент в интериора - просто изберете креативни нестандартни модели, направени в светъл нюанс. Основният атрибут на дневната в стил лофт е диванът. За да може да се впише в интериора, по-добре да е в светли пастелни нюанси. Ако искате да е контрастно петно в помещението, изберете от по-ярките модели. Диванът трябва да може да се трансформира в легло и така няма нужда от самостоятелно спално помещение.

Идея: не забравяйте да поставите масичка за кафе близо до дивана - тя ще се превърне не само във функционален елемент, но и е декоративен елемент в таванското помещение.


Осветление в стил лофт за таванско помещение - важни особености

Осветлението в стил лофт в таванско попмещение изпълнява две функции наведнъж:

  • практична;
  • декоративна.

Важен фактор за комфорта в едно таванско помещение е наличието на голям прозорец. Той няма нужда от перде - по-добре е да оставите прозореца без нищо, осигурявайки достъп на слънчева светлина до помещението. В краен вариант - може да окачите ролетни щори върху него. За да получите по-добра осветеност в таванското помещение, трябва да поставите в него колкото се може повече осветителни устройства. В този случай чудесно решение е комбинацията от вградени лунички по целия таван и окачен полилей в зоната за хранене. Осветителните тела за таванско помещение обикновено са изработени от метал. Допълнителното осветление в работната част на кухнята също е важно, за да може да се работи по-лесно.


Има ли нужда от малки декоративни елементи

Интериорът в стил лофт не се характеризира с голям брой декоративни елементи (фоторамки, фигурки и др.), които просто събират прах по рафтовете. Основният декоративен елемент тук са оригиналните плакати или черно-белите снимки. В допълнение, можете да украсите таванското помещение със:

  • стенен часовник;
  • големи стайни растения, които ще придадат на интериора свежест;
  • възглавници на дивана.

Ако искате вашето таванското помещение да е оформено в "Лофт" стил, то заявете проект безплатно. Винаги може да се обърнете към дизайнер, който ще изготви проект за вас и майстор, който ще го осъществи. Не се колебайте и се доверете на някой от специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Стилът лофт в интериора на таванско помещение е много капризен и изисква внимателен подбор на довършителните материали, мебелите, осветителните елементи и декорациите. Едно таванско помещение около 40 кв.м за двама души в стил лофт може да бъде страхотно за живеене.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта