Апартамент в Москва: изискана елегантност и семпъл чар

Публикувано на 30/08/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 26/09/2019 | Видяно 1 433 пъти

Днес ви потапяме в атмосфера на елегантност и лукс, като ви каним да разгледате едно великолепно жилище, намиращо се в руската столица Москва. Всичко в този апартамент е изпипано до най-малкия детайл, а отворения му план е нещото, което допринася за невъобразимия му чар. Отделен кът жилището има за всичко - дневна, кухня с трапезария, домашен офис, спалня.

Цветовата схема в цялото пространство впечатлява с нежността, която внася. Изцяло светлите стени, меката мебел в телесен цвят и фееричните завеси и пердета създават мек и приятен контраст с декоративните детайли и дървото във всяка стая. За да ви потопим максимално в уюта на жилището, ще ви разходим във всяко негово кътче. А ако ви вдъхновим и пожелаете да приложите някоя от идеите и във вашия дом, то за помощ се обърнете към интериорните дизайнери, регистрирани в нашия сайт.


Отвореният план в дневната - впечатляващо и модерно решение

Жилищата с отворен план са изключително модерни в днешно време.

  • Отворената концепция представлява едно пространство с малко или без разделителни стени между отделните жилищни зони.
  • Отвореното оформление на московския апартамент осигурява обединяването на всички отделни площи в един съгласуван интериорен стил.
  • Цветовете се допълват прекрасно - меко и нежно кремаво се комбинира с изискани бели стени, топлото дърво и модерният метал създават красива хармония.
  • Материалите и цветовете са разнообразни, но точно затова се допълват прекрасно. 

Вижте още: Жилище с отворен план - предимства и недостатъци


Основният елемент в апартамента - диванът

Както споменахме, отвореният план обединява всяко кътче в едно. Зоната на дневната обаче стои малко по-отделено от другите. Това се случва благодарение на диванът, който създава преграда между телевизионната стена и масата за хранене.

  • Отделен е кът за спокойствие.
  • Стаята е многофункционална - дава място, където да се изпие неделното кафе или пък да се изгледа любимо предаване. Едновременно с това е част от цялото и откъснат остров, на който човек се отдава на заслужен релакс.
  • Диванът е допълнен от модерна мраморна маса за кафе, която внася нотка деликатен лукс. Върху нея са поставени закачливи декорации с метален завършек, които са своеобразна корона в модерната визия на помещението.


Акцентите в дома- обединители на стилове

В дневната се намира и един от елементите, обединяващи уж отделните кътове на отвореното помещение. Това е акцентната дървена стена, на която се намира телевизорът.

  • Стъклените рафтове, намиращи се отстрани на акцентната телевизионна стена са един вид скритата нишка, която отваря визуална комуникация между спалните помещения и общите стаи.
  • От другата му страна пък се намира просторен домашен офис, до който може да се стигне посредством почти невидима врата в стената.
  • Допълнителен акцент към всеки детайл в стила на дома дава пианото, което е позиционирано на една от стените.

Вижте още: Как да си направим стена от палети?


В това жилище има място и за домашен офис

Както споменахме в началото, в този апартамент място има и за домашен офис.

  • В него доминират акцентите от дървесина, а цветовата гама отново е по-неутрална.
  • Впечатление прави огромната библиотека. Рафтовете й са с геометрични, с модерни форми, а дървото, от което са изработени спомага за уютната атмосфера, вирееща в офиса. Все пак, неведнъж сме казвали, че работното пространство е мястото, от което черпим вдъхновение и сили за покоряване на нови върхове.
  • В помещението има място за всичко необходимо - бюро, библиотека и малък диван, който чудесно пасва на целия стил.

Вижте още: 13 креативни идеи за домашен офис


Минималистичната кухня и трапезария в едно

Уж доста минималистичната кухня осигурява много пространство за съхранение и достатъчно място за развихряне на въображението на живущите в московския апартамент. Малкият плот под формата на полуостров служи като двуместен бар, на който обитателите на жилището се наслаждават на ароматно сутрешно кафе. Той също изпълнява функцията и на граница между кухнята и трапезарията.

  • Впечатление в кухнята прави стилното скрито в стените осветление. То придава нотка романтика и тайнственост в помещението. 
  • Още един елемент, който не може да остане незабелязан е вграденият в стената хладилник. Това решение допълва минималистичната, елегантна визия на целия апартамент.
  • Кръглата маса за хранене пък се крие под впечатляващ, луксозен полилей, който отново хармонизира с всичко останало.


Спалня в сиво - модерна, но семпла

Спалнята продължава модерната и елегантна идея на целия апартамент.

  • Цветовата гама отново се основава на неутрални цветове, като в случая преобладаващо е сивото.
  • Леглото със сиви акценти се съчетава перфектно с меката стена зад него. А рамка за него не е нужна, тъй като впечатляващата стена изпълнява и тази функция. 
  • В чудесен унисон са нощните шкафчета от двете страни на леглото и тоалетната масичка, намираща се до прозореца. Материалът, от който са изработени отново създава модерна, но семпла визия.
  • Осветителните тела също правят впечатление, тъй като стоят като красив, нежен и пленяващ декор над леглото.

Вижте още: 11 разкошни спални, които веднага ще пожелаете


Банята - съчетание между съвременното и традиционното

Банята също е в хармония с интериорния стил на останалата част от апартамента.

  • Стените й са от луксозен, модерен, но едновременно семпло изглеждащ бял мрамор.
  • Тя не е голяма, но това не се забелязва, тъй като са спазени всички правила при обзавеждането на малка баня - светли цветове, ъглова мивка, душ-кабина и вана в едно.
  • Връзка с традиционното прави една от стените. Тя е изработена от топло, кафяво дърво. По този начин банята става още по-уютна, красива и стилна.

А как да обзаведете вашето собствено жилище си остава изцяло ваш избор, тъй като атмосферата в него трябва да съответства на вашия характер. Но ако искате да си откраднете някоя от идеите в московския апартамент и имате нужда от съдействие, специалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас, са насреща. Те ще ви дадат ценни съвети и ще внесат щипка професионализъм в обзавеждането на жилището ви. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. До 24 часа вече ще имате готови оферти, а решението кой изпълнител да изберете е само и единствено ваше.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта