Материал

Последна редакция на 29/03/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 512 пъти

Сред най-популярните материали за трапезни маси се открояват:

  • Дърво - най-конвенционалният вариант, който никога не излиза от мода. С него помещението ще изглежда топло и приветливо. Освен това дървените маси пасват на всеки интериорен стил. Огромен е и изборът между различни цветове и покрития. Грижите за дървото са наистина лесни: добавете няколко капки оцет във вода, навлажнете кърпа и избършете масата с нея.
  • Камък - мраморът и гранитът са много тежки. Трябва да имате предвид, че ако се спрете на такава маса, няма да можете да местите твърде често тази мебел. Освен това бъдете подготвени, че този тип трапезни маси са сред най-скъпите. Също така повърхността им е по-податлива на драскотини. И все пак камъкът изглежда изключително елегантен и неговата стойност наистина е вечна.
  • Стъкло - съвременното стъкло е със сравнително добро качество. Не е нито лесно чупливо, нито се цапа твърде лесно. Специален спрей и мека влажна кърпа биха били достатъчни, за да се поддържа чиста подобна маса.
  • Метал - това е универсален материал, който отговаря на всеки стил - особено като се има предвид, че ще можете да избирате между различни нюанси на желязо, месинг, злато и сребро. Металът е много издръжлив и не абсорбира мръсотията. Просто го почистете с влажна кърпа и ще заблести, сякаш сте закупили масата вчера.

Разчитайки на тези съвети, със сигурност ще можете да изберете удобна и стилна маса за хранене за вашия дом. Много съвременни маси са еднакво подходящи за хранене и работа, така че можете свободно да ги трансформирате в подходящо място за хоум офис. В случай че стандартните маси не са по вкуса ви или не пасват на интериора в дома ви, то винаги може да направите маса по ваш проект. При нас ще намерите регистрирани специалисти, които ще ви помогнат в тази задача. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Свързано:

Как да изберем трапезна маса?