Защо препоръчваме изолация от каменна вата ROCKWOOL за плоски покриви, върху които ще се инсталира фотоволтаична система?

Последна редакция на 27/04/2024 от Anna Stankova

Повечето специалисти по покривни системи знаят, че трябва да се обърне внимание на повече от един показател при избора на изолация за плоския покрив с интензивен трафик. И въпреки че много пъти изолацията идва с добри показатели за якост на натиск, най-важният индикатор дали изолационните плоскости са в състояние да издържат допълнителното натоварване от монтажа и експлоатацията на ВЕИ е точковото натоварване.  

 

Еднослойните плоскостите Hardrock 1000 идват със следните характеристики: дебелина от 50 до 150 мм, 1000 N точково натоварване, якост на натиск от ≥ 70% и CE сертификат, детайлно описващ тези стойности в допълнение. Освен това Hardrock 1000 е твърда плоскост от каменна вата “Dual Density”, което означава, че има два интегрирани влагоустойчиви и влагоотблъскващи слоя, с якост на натиск на горния слой на плочата от ≥ 90%.

Съветваме при определяне на стойността на точковото натоварване да се вземе предвид и необходимостта от монтаж на повече от един слой изолация. Често срещана грешка е необходимите параметри да бъдат взети предвид само за най-горния слой изолация и в резултат се налага подмяна и ремонт още в ранните етапи на експлоатационния период на новия плосък покрив.

За да избегнете бъдещи проблеми и да осигурите най-добрата възможна и дълготрайна изолация на покрива, създадохме няколко полезни материала, които да бъдат в помощ както на строителните специалисти, така и на крайните потребители, които в крайна сметка ще се възползват от подобрените енергийно ефективни свойства на плоския покрив с ВЕИ. Отлична топло и шумоиозлация, устойчива преграда за пожар, устояваща на 1000 градуса, изключителна дълготрайност. И най-важното в случая – материал, който ще осигури оптималното точково натоварване за покрив, който ще бъде подложен на интензивен трафик.

Научете повече на специалната ни страница посветена на качествената изолация за плоски покриви с фотоволтаични инсталации или се свържете с нашите експерти за индивидуална консултация.

ROCKWOOL България EООД

бул. „ Драган Цанков” 23 А

1113 София, България

www.rockwool.com/bg

info@rockwool.bg

T +359 2 943 95 60

Свързано:

Снимки от ремонтни дейности Ще слагате ли фотоволтаици на покрива? Първо помислете за изолацията.