Видове шистови плочи

Последна редакция на 08/05/2024 от Патриция Симеонова

  • Естествени шисти – ако искате да придадете на имота си традиционен вид и красота, то това е правилният избор. Качеството и дълготрайността им е неуспорима. Прочетете повече за тях - Покрив с шистови плочи - описание и преимущества.
  • Фиброциментови плочи – това е опция, подходяща за собственици, които харесват визията на естествените шисти, но биха заложили по-малък бюджет. Предлагат се в множество варианти, придавайки индивидуалност на всеки дом, който украсяват. Очакваният срок на годност е над 50 години. Те са леки и могат да се използват в множество конструкции. Изсикват минимална поддръжка през целия експлоатационен период. 
  • Синтетични покривни плочи – естествените и фиброциментовите плочи могат да бъдат прекалено тежки за някои структури, ето защо синтетичните добиват популярност. Изработени от варовик в комбинация с пластмаса и смола. Те са практична алтернатива, която може да се използва дори върху леки дървени конструкции. Визията им имитира естетиката на естествените шисти и може да не забележите разликата. Значително по-лесен материал за монтаж.

Свързано:

Снимки от ремонтни дейности Покрив с шистови плочи - монтаж и полагане