Детайлен поглед отвътре

Последна редакция на 26/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 667 пъти

"Този пневматичен гайковерт притежава 4 степени на въртящ момент: нисък, нормален, висок и максимален, което е важно, тъй като настройването на въртящия момент определя при какво съпротивление на материала винтът ще спре да се завинтва. Благодарение на тази функция можем да контролираме дълбочината на завинтване и да предпазим основния материал от нараняване чрез дълбоко проникване на винтовата глава в него.“ - споделя довереният майстор.

Скоростта на въртене също е съществен елемент, на който трябва да обърнем внимание, особено ако трябва да използваме гайковерта редовно. За тези уреди скоростта е посочена в брой на минута и обикновено започва от 3000 cps/min. В уреда на Parkside скоростта е 7000, което е добро начало.

„Различното при пневматичните гайковерти е това, че са предназначени преди всичко за работа с професионална цел. Смея да твърдя, че този гайковерт може да бъде чудесен помощник на всеки майстор, който се стреми към добър резултат в своята работа“.

Максималната стойност на въртящия момент определя каква е максималната сила, която може да достигнем при завъртане, а тук силата е около 310 nm, което е напълно достатъчно.

Куфарчето за лесно пренасяне е екстра, която е включена в комплекта и така, освен че ще пренесете инструмента по-лесно, всичко остава добре организирано и на едно място.

Вижте още: Можем ли сами да сменим гумите си?

Свързано:

Работилница Lidl Пневматичен гайковерт „Parkside“ - какво показват тестовете на доверения майстор?