Стъпка 1: Премахнете първия слой

Последна редакция на 26/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 475 пъти

Проектът по реновиране на стара мебел е изключително лесен, а изпълнението му - много бързо. Точно затова е и толкова приятен.

Първата стъпка е и основна. Тук е моментът, в който трябва да се отървете от първия слой от повърхността на шкафа, който реновирате. За целта е необходимо да използвате лентов шлайф с шкурка с хартиена основа с грид 120. Препоръчваме ви да заложите на уреда с марка “Parkside”. Работата с него е плавна, лека, а уредът можете да използвате и стационарно. Още един негов плюс е вградената функция за

прахоулавяне със сваляща се кутия за събиране на прах. Именно това негово предимство ще ви бъде полезно в следващата стъпка. А ето какво още трябва направите, за да реновирате перфектно шкафа си:

  • Изшкурете повърхността и всички страни на шкафа, който обновявате.
  • Важно е и редовно да проверявате хартиената основа и да я заменяте, когато е вече износена.
  • Когато шлифовате, не забравяйте предпазното си оборудване, а именно предпазните очила, ръкавици и маска. Така ще избегнете навлизането на прах в очите, носа и устата ви.

Тази стъпка, а именно шлайфането, е абсолютно задължителна. Само и единствено по този начин боята ще попие и ще се задържи задълго на повърхността.

Свързано:

Работилница Lidl Можем ли сами да реновираме стария шкаф?