Стъпка 6: Отстранете счупените или повредени плочки

Последна редакция на 08/10/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 1 243 пъти

Важно е да знаете, че по време на работа по този проект е напълно възможно да повредите плочките си. Тези повреди се изразяват под формата на пукнати или изцяло счупени такива. От една страна това е недостатък, особено ако целта ви е да запазите целостта на плочите. От друга пък е бонус, тъй като по този начин премахването им от повърхността, която обработвате ще е доста по-лесно. А как да осъществите премахването им?

  • Най-лесно е да започнете от вече пукнатите плочки. Ако това е невъзможно, ви съветваме да започнете премахването на плочите от ъглова точка в стаята.
  • За да премахнете плочките от повърхността използвайте чук и длето/шпакла. Поставете върха на длетото под разхлабената вече плочка. След това с чук упражнете умерена сила върху длетото. Е, плочката ви вече е готова за премахване.
  • Повторете действието, докато не премахнете всички плочки.

Ако сте изпълнили всички стъпки до момента, вече е време да се насладите на крайния резултат от труда ви, а именно качествено премахната стара фугираща смес и добре подготвена основа за бъдещи проекти. Сега пред вас стои предизвикателството да поставите нови фуги, с които да постигнете удовлетворяващ краен резултат.

Свързано:

Работилница Lidl Можем ли сами да премахнем стари фуги от плочки?