Какво налага премахването на старите фуги?

Последна редакция на 08/10/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 784 пъти

Както вече загатнахме, смяната на фугите е наложителна промяна, особено ако за вас е важно качеството на елементите, които изграждат дома ви. Какво обаче може да наложи премахването на старите фуги от плочките?

  • Една от причините може да бъде следствие на това, че сегашната фугираща смес е плесенясала и не може да бъде почистена. В много случаи е доста по-бързо и лесно да се отстрани разтворът, отколкото да се почисти.
  • Друга причина може да се състои в това, че съществуващият цвят на фугиращия разтвор вече не ви е приятен и искате да го промените. Един от начините за промяна на цвета на варов разтвор е оцветяване на съществуваща фугираща смес. Но по-ефективният начин е използването на изцяло нова тонирана фугираща смес.
  • Още един фактор, благоприятстващ за смяната на старите фуги, е, лошото състояние на разтвора. Най-често той е натрошен и започва бавно да изчезва от мястото, на което трябва да бъде.
  • Влошено състояние на някоя от плочките също може да доведе до премахване на фугите. Ако имате счупена или отлепена плочка, несъмнено ще трябва да се приготвите за премахване и поставяне на нова фугировка.

Свързано:

Работилница Lidl Можем ли сами да премахнем стари фуги от плочки?