Можем ли сами да премахнем стари фуги от плочки?

Последна редакция на 08/10/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 726 пъти

Плочките са едни от най-предпочитаните и често използвани покрития в жилищното строителство. Това е така поради много причини. Една от тях е, че те са материал с огромно приложение и универсалност. Предлагат се в голямо разнообразие от цветове, дизайни и форми и имат добри експлоатационни качества. Точно затова предоставят добри възможности за създаването на оформление, което идеално да пасва на всеки интериор.

Както и всички останали елементи и покрития в дома обаче, плочките също изискват определени грижи и имат своя срок на годност. Един от факторите, които допринасят за по-краткия им живот, са фугите между отделните плочки.

Често проблемите с фугите са следствие от избор на некачествени материали, неправилното им полагане, липсата на поддръжка или пък просто прекалено дългата експлоатация на настилката. Именно тези фактори налагат премахването на старите фуги и замяната им с нови такива.

За повечето хора премахването на старите фуги от плочките е непосилна работа, с която могат да се справят само и единствено професионалисти. Това обаче е далеч от истината. С качествени инструменти, добре набавена, качествена информация и много хъс, всеки човек, дори напълно начинаещ, може да се справи с тази задача. Как обаче се случва това, кои са тънкостите на този тип ремонт и кои нужните за изпълнението материали и инструменти, за да се осъществи този “Направи си сам” проект, ви показваме стъпка по стъпка тук.

Свързано:

Работилница Lidl Можем ли сами да премахнем стари фуги от плочки?