Изберете най-подходящото място за окачване на телевизора

Последна редакция на 20/04/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 1 399 пъти

Първата и може би най-важна подготвителна стъпка е да изберете къде да поставите телевизора си. Това, разбира се, зависи изцяло от вас и предпочитанията ви, но има няколко правила, които е добре да имате предвид.

  • В хола телевизорът обикновено се поставя срещу дивана и фотьойлите. В този случай височината, на която е добре да го поставите, се определя, като се вземе предвид дизайна на мебелите. За да си осигурите пълен комфорт, средната част на телевизора е хубаво да бъде на височината на човешкото око, когато сте в седнало положение. Средно тази височина е 100-120 см.
  • В спалнята подходът за позициониране е сходен. Тук височината, на която телевизорът ще се инсталира, се определя от височината, на която пада погледът ви в легнало положение. Обикновено разстоянието от пода е по-малко, отколкото при инсталирането на телевизора във всекидневната, а именно около 100 см.
  • Процесът на поставяне в кухнята е коренно различен. В тези помещения фокусът на човек не е концентриран върху телевизора, а мястото често е ограничено. Затова, когато монтирате телевизор в кухнята, е добре да го поставите по-близо до тавана. Този подход има и едно ключово предимство - когато е инсталирана по-високо, уредите ви са по-защитени от непредвидени удари.
  • Още едно важно правило, когато става за монтиране на телевизор на стена е да поставите устройството на добре проветрено място, за да осигурите нормалната му и качествена работа. Затова е препоръчително да не инсталирате телевизора си в ниша. Ако пък поставянето в такова пространство е наложително, то се уверете, че размерът на нишата е значително по-голям от този на телевизора. По този начин циркулацията на въздуха ще е по-добра и животът на техниката ви ще бъде малко по-дълъг.

Свързано:

Работилница Lidl Как сами да монтираме телевизора си на стената?