Факторът “Време”

Последна редакция на 06/05/2024 от Реклама
Източник | Видяно 528 пъти

Времето е друг важен фактор, който в никакъв случай не бива да бъде пренебрегван и подценяван.

  1. Намирането на специалист в областта на къртачните услуги, наемането му и работата му би ви отнело между 7 и 10 дни за жилище от 100 кв.м. Важно е да отбележим, че както при цената, времето също се определя от големината на помещението ви, вашите лични желания и изисквания и други непредвидени фактори, които съпътстват всеки ремонт. Добре е да вземете предвид и това, че откриването и наемането на наистина добър изпълнител и контактът с него би ви отнело още допълнително време. Важно е да предвидите и това, че след като вече сте осъществили връзка с майстора, той трябва да огледа помещението, да изготви проект и план за работа, който вие е възможно или да одобрите, или да отхвърлите. Чак след всички тези стъпки вече може да се пристъпи към същинската част на ремонта, а именно изпълнението му.
  2. За да отстраните плочковата настилка в дома ви сами, ще трябва да отделите от 5-7 дни. Ако решите сами да къртите плочките в дома си, веднага пестите ден, два, които иначе ще отнемат за търсене на добър майстор. За закупуването на всички инструменти и материали ще ви трябват най-много 2 часа, тъй като повечето от тях вероятно вече притежавате. Важно е да отбележим, че в това време е включен и транспортът. След като се сдобиете с нужните ви инструменти, следва същинската част - премахването на плочките. За жилище от 100 кв.м. ще ви отнеме около 5-6 дни, с добре планирана и последователна работа, с внимание към всеки детайл. Ако сте от по-хаотичните хора, отделете малко повече време. В това време са включени абсолютно всички етапи на работа, като предварителна подготовка на помещението, същинска работа и довършителни дейности. За по-лесна, бърза и прецизна работа и за по-качествен краен резултат, обърнете специално внимание на машините и инструментите, с които ще изберете да работите. Подробни напътствия как да премахнете сами плочките може да откриете в наръчника: Можем ли сами да премахнем плочките вкъщи?

Много важен момент е мястото, на което ще извозвате непотребните строителни материали. Не го правете в най-близкия до дома ви контейнер, защото може да си донесете доста солена глоба. Най-добре се свържете с представител на общината, за да ви даде най-адекватен съвет как да постъпите.

 Средно необходимо време - изводи:

  1. При “Направи си сам” проект – 5 - 7 дни. В това време е включено и времето за закупуване на нужните материали и ремонта на жилище 100 кв.м.
  2. Ремонт от професионален изпълнител – 7 - 10 дни. В този период е включено и времето за подбор на подходящ специалист, консултациите с него и ремонтът на помещение 100 кв. м.

Свързано:

Работилница Lidl Сравнение на цени - колко струва сами да отстраним плочките вкъщи и да наемем професионалист