Факторът “Време”

Последна редакция на 06/05/2024 от Реклама
Източник | Видяно 891 пъти

Времето е още един фактор, който е от изключителна важност, когато става дума за ремонт.

  • Намирането на майстор, изработването и монтирането на окачен таван от гипсокартон от специалист би отнело от 5 до 10 дни за една стая. Важно е да отбележим, че времето се определя от големината на помещението ви, изискванията ви относно дизайна и други непредвидени фактори. Хубаво е да имате предвид и това, че намирането на наистина добър изпълнител и контактът с него биха отнели още време. Също трябва да предвидите и това, че след като вече сте намерили майстор, той трябва да дойде, да огледа помещението, да направи проект, който вие можете да одобрите или отхвърлите и чак тогава да пристъпи към изпълнението на ремонта.
  • За да направите ремонта на тавана сами, ще ви трябват от 2 до 3 дни за стая. За закупуването на всички материали ще е хубаво да предвидите около 2-3 часа, като в това време е включен и транспортът. След като си набавите необходимите материали, следва същинската част - монтирането на тавана. Това ще ви отнеме най-много 2 дни при добра организация и прецизна работа с внимание към всеки детайл.  Във това време са включени всички етапи на работа - предварителната подготовка на помещението, изработването на конструкцията, окачването на тавана, шпакловането и фугирането му. За по-лесна, бърза и приятна работа и за успешно изпълнение на проекта трябва да обърнете особено внимание на машините и инструментите, с които работите. Отличен пример за това, как ползването на правилните уреди ще ви спести време и средства, може да видите в наръчника Как сами да направим и окачим таван от гипсокартон?”в който е описано как употребата на лазерен нивелир е ключова за успешното изпълнение на замерването, което при неправилно нивелиране ще наложи корекции и съществено да затрудни и удължи работата. 
  • В случая с използвания вече за пример нивелир с кръстосани линии на Parkside, правилното замерването се постига бързо, автоматично и с абсолютна точност посредством функцията за “самонивелиране”.

Средно необходимо време - изводи:

 

  1. Ремонт от професионален изпълнител - от седмица до 10 дни. В този период е включен и периода по подбор на подходящ масйтор, проведени консултации, изграждане и монтиране за стая от 15 кв.м;
  2. “Направи си сам” проект - около 2 дни. В това време е включено и времето по закупуване на необходимите материали и монтирането за стая от 15 кв.м.

За завършен вид на окачения таван предстои той да бъде боядисан или нанесена мазилка.

Свързано:

Работилница Lidl Сравнение на цени - колко струва да си направим сами окачен таван от гипсокартон и да си поръчаме изработката му