Да се хващаме на работа

Последна редакция на 06/05/2024 от Патриция Симеонова
Източник | Видяно 1 041 пъти

На теория добре, но нека разберем как прободният трион „Парксайд“ се държи и на практика. За целта поверихме уреда на майстора, така че да го изпробва върху подходящи материали с различна дебелина и отзивите не закъсняха:

„Първо разрязах дървена дъска с дебелина 2.5 см, като за нея използвах ножа за бързо рязане на масив. Както знаете, трионът е уред, с който трябва да се работи бавно и внимателно, за да се постигне желания резултат. Умишлено направих разреза малко по-бързо, така че да тествам устойчивостта на машината и прецизността при рязане. Трионът остана стабилен и устойчив дори при по-силен натиск, а качеството на рязане бе впечатляващо добро. При подобни срезове с несъобразени скорост и натиск се е случвало да чупя не един нож през годините, така че бях подготвен да се разделя и с този, но за щастие издържа“.

Следват редица тестове на ножовете за прецизно рязане, които също се справят забележително с оформянето на парчета от ПДЧ, които ще се превърнат в гръб на нов гардероб: „Тук отново останах приятно изненадан от работата на уреда – превключването на различни обороти е лесно и удобно, а разрезите са с добра прецизност, независимо дали работиш на по-бавна или бърза скорост“.

Решихме да пробваме и рязане под ъгъл, дори да няма общо с проекта за гардероб, с който сме се захванали. На първо място тук довереният майстор обясни, че трябва да свалим пластмасовата подложка, която иначе има за цел да предпази повърхностите, които режем, от надраскване.

„Качеството при рязане под ъгъл също е отлично – липсва изместване, липсва неправилно отсичане, захватът е удобен и стабилен. Какво повече да искаш от прободен трион?“

На последно място, но не и по важност, майсторът обръща внимание на друг детайл, който споменахме още в началото – редуктора за закрепване за прахосмукачка. „Ако майсториш нещо в домашни условия, тази функция няма да ти спести изцяло чистенето на стърготини, но значително ще го намали“.

В обобщение нашият доверен майстор заключи, че махалният прободен трион „Парксайд“ издържа всички естестически, физически и професионални тестове с отличие.

Свързано:

Работилница Lidl Махален прободен трион - Зеге “Парксайд” - какво показват тестове на доверения майстор?