Три начина за почистване на останалия восък

Последна редакция на 07/05/2024 от Люси Любомирова

  1. Топла вода и сапун - това е най-лесният метод и работи добре при свещи направени от восък с ниска точка на топене като соевите свещи например. Първо премахнете на ръка колкото е възможно повече от станалия восък, използвайки нож. След това просто напълнете бурканчето със сапун и гореща вода, оставете да постои така за известно време, след което почистете до идеално състояние. Готово! 

  1. Водна баня - за по-упорити остатъци от восък, методът “водна баня” е отлична опция. Какво да направите - загрейте вода в подходящ съд до кипване и внимателно поставете бурканчето от свещта в нея за няколко минути. Топлината на врящата вода ще разтопи остатъците от восък. Когато восъкът е омекнал внимателно извадете бурканът от водата и излейте разтопеният восък (НЕ в мивката), след което завършете почистването с топла вода и сапун. 

  1. Фризер - благодарение на свойството си да се рони, когато замръзне, восъкът лесно може да бъде отстранен от декоративните бурканчета и по този начин. За начало поставете съда във вашият фризер за няколко часа. Когато замръзне използвайте нож и внимателно отстранете остатъците от свещта. Намокрете с топла вода и с помощта на кухненска хартия избършете каквото е останало по вътрешната страна на съда. Това е най-подходящият метод за свещи направени от парафин или пчелен восък. 

     

Свързано:

Бурканите от ароматните свещи - как да ги почистим и за какво да ги използваме?