Водка

Последна редакция на 02/05/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 596 пъти

Факт е, че алкохолът действа като дезинфектант. По-безвредна алтернатива на спирта обаче е водката. Тя е чудесен вариант за премахване на нежелани миризми.

  • Водката може да използвате за почистване на прозорци и стъклени повърхности. Така ще премахнете омазняването и мръсотията от тях.
  • Водката е много добър продукт, с който можете да премахнете упоритите петна от сапун. За да го направите, напръскайте от алкохола директно върху засегнатите участъци. След това изплакнете обилно с вода. 
  • Доста добър вариант е да почистите бижутата си със алкохолната напитка. Накиснете колието или пръстена си във водка за около 15-20 минути, след което ги избършете с чиста кърпа. Важно е да знаете, че този трик не се препоръчва за бижута с камъни по тях.

Почистването на дома ви също не бива да включва и използването на защитни ръкавици и очила поради това, че вредните химикали и токсичните изпарения влизат в реакция с тях. Зелените и екологични съставки като оцет, сол, лимони, сода за хляб и дестилирана вода могат да се използват, като ефективни и приятно ухаещи почистващи и дезинфекциращи продукти. Реално само срещу малка сума можете да допринесете за създаването на по-зелен, по-екологичен и чист дом, който е безопасен за цялото ви семейство. В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да се обърнете към доказаните специалисти в почистването, регистрирани на нашата платформа. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

 

Свързано:

Природосъобразно почистване: кои са най-ефективните екологични почистващи препарати за дома?