Възможност за спокойствие и комфорт дори в големия град

Последна редакция на 23/04/2024 от Гена Цветанова
Източник | Видяно 1 150 пъти

Да живееш в непосредствена близост до един от най-натоварените булеварди в столицата първоначално се е струвало голямо предизвикателство за семейството. След монтирането на покривните прозорци всички притеснения изчезват, защото техните отлични изолационни свойства напълно премахват шума. Семейството дори споделя, че когато прозорците във всекидневната са отворени, се чуват единствено песента на птиците, което ги пренася сред природата и ги зарежда с много настроение. 

Друго голямо предимство на покривните прозорци е възможността за поддържане на подходяща температура както през лятото, така и през зимата. В пролетно-летния сезон семейството разчита на външните сенници за намаляване на топлината, както и на вградената вентилационна система в покривните прозорци – за прохлада и естествено проветрение. През студените месеци слънчевата топлината, която навлиза през покривните прозорци в помещенията, помага за затопляне и създаване на уютна обстановка. Освен това те премахват и нуждата от непрекъснато използване на уреди за отопление или охлаждане на дома.

„Покривните прозорци носят една неповторима атмосфера, която не може да бъде заменена. В последните месеци прекарваме много време у дома и въпреки че ни предстоят довършителни дейности по новото жилище, се чувстваме прекрасно сред изобилието от толкова много светлина“, разказва собственичката. 

Сгушени в тази очарователна мансарда, едно семейство успява да намери своето мечтано кътче под покрива. А не е ли домът мястото, където се чувстваме истински щастливи? 
 

Свързано:

Да откриеш щастието сред изобилие от светлина и свеж въздух