Необходимостта от животворна светлина и чист въздух

Последна редакция на 27/04/2024 от Гена Цветанова
Източник | Видяно 1 528 пъти

Спалнята и детската стая са със западно изложение. Затова комбинацията от по два покривни прозореца VELUX с вертикални елементи е чудесно решение, гарантиращо по-голяма осветеност и отлично използване на предимствата на вертикалния и скатния прозорец. 

„Моето основно изискване беше в детската стая да има и вертикални прозорци. Така дъщеря ми сама може да проветрява своята стая, когато е необходимо. Освен това нейният ръст не позволяваше да се любува на цялата гледката, която се разкрива от покривните прозорци, а благодарение на вертикалните елементи малката вече получава лесен достъп до изгледа навън”, коментира собственичката. 

Слънчевата светлина и свежият въздух са от изключително значение за детето. Те създават здравословни условия за живот и повишават производителността и концентрацията, особено по време на учебния процес. Неслучайно бюрото на ученика е поставено под прозорците. 

Точно до детската стая е разположена и спалнята. Освен за почивка и отмора, помещението изпълнява и още една функция – на домашен офис. Затова светлината е жизненоважна за собственичката, която по професия е дизайнер. Тя споделя, че прозорците създават една по-уютна обстановка и стимулират нейната креативност и творчество. Белият цвят на стените и мебелите в спалнята увеличава визуално пространството, а прозорците, изработени от първокласна борова дървесина, естествено се вписва в интериора. 

Съвсем скоро във всички помещения в апартамента предстои да бъдат поставени и щори от новата VELUX колекция, които да гарантират спокойствието и качествената почивка на семейството през нощта. За удобството на най-малките също е помислено. VELUX предлага телескопични пръчки за задвижване на щори с ръчно управление, така че лесно и бързо щорите да могат да се отварят и затварят.  

Свързано:

Да откриеш щастието сред изобилие от светлина и свеж въздух