Покривните прозорци като неразделна част от уникалния облик на жилището

Последна редакция на 19/04/2024 от Гена Цветанова
Източник | Видяно 1 425 пъти

За да осигури най-добри условия за живот за себе си и своята малка дъщеря, собственичката на жилището решава да внесе някои архитектурни промени. Започва от основното помещение, където скосяването на тавана е голямо и полезното пространство във всекидневната е било ограничено. Най-доброто решение за създаване на допълнителна площ, което собственичката намира, е монтиране на системата VELUX Капандура в комбинация от 6 покривни прозореца. По този начин всекидневната е озарена от много светлина, а в помещението има повече простор и свобода. 

„За мен е много важна светлината, която осигуряват покривните прозорци. Ако живеехме на нисък етаж, би било невъзможно да постигнем толкова добра осветеност. След монтирането на капандурата вече можем да се наслаждаваме на чудесни гледки и непрекъснато да се любуваме на синьото небе“, споделя собственичката. 

Допълнителното пространство е дало възможност за влагане на различни архитектурни решения в помещението, като създаване на кът за хранене точно под покривните прозорци, допълва още тя. 

Специфичният дизайн, обусловен от наклоните на покрива, е създал прекрасна атмосфера във всекидневната. Дървесните елементи, които напомнят за живота сред природата, са вплетени в интериора на цялото помещение. Всяко кътче от дневната е оптимално оползотворено, а собственичката е доволна, че може да декорира дори пространството под прозорците с красиви саксийни растения.  

В най-горещите дни от годината семейството регулира вътрешния климат, благодарение на външни сенници, с които са снабдени покривните прозорци. Те намаляват притока на топлина в помещението, като същевременно запазват оптималното количество жизненоважна светлина, в съчетание с навлизането на свеж въздух. Освен че допринасят за постигане на желаната температура,  външните сенници не закриват гледката навън. Лесното им управление гарантира безпроблемна употреба и дълготрайна ефективност. 
 

Свързано:

Да откриеш щастието сред изобилие от светлина и свеж въздух