Съседите и поддръжката

Последна редакция на 26/04/2024 от Теди Демирева
Източник | Видяно 488 пъти

Съседите са нещо повече от хора, с които си разменяме неловки погледи в коридора на прибиране от работа. От тях в голяма степен зависи спокойствието ни, особено в ранните часове на уикенда, които според някои хора са отличен момент за започване на шумен ремонт.

Ето защо е важно, преди да пристъпим към покупка на имота, да се запознаем с домоуправителя и да разберем малко повече за общото разбирателство с хората наоколо. В тази връзка е добре да се поинтересуваме също кога за последно е правен ремонт на общите части като покрива, мазетата, асансьора, стълбището и входа.

Ако имате домашен любимец, не пропускайте да обсъдите с домоуправителя и въпроси относно това дали в жилищната сграда, която сте избрали се допускат домашни любимци, ако имате куче, къде има възможност да се разхождате с него и т. н.

Друг важен аспект, пряко свързан и с общото състояние на квартала, е евентуално често спиране или прекъсване на електрозахранването, водата или парното, независимо дали за профилактика или наложителен ремонт.

Свързано:

За какво трябва да внимаваме при покупка на жилище?