Еко концепция – биокамина с етанол

Последна редакция на 29/03/2024 от Радина Петрова

Биокамините с етанол вероятно са сред най-новите отоплителни уреди и около тях през последните години се създава много шум. Тяхната популярност непрекъснато расте и, както става ясно, заявката им е доста сериозна – виждаме ги в изискани интериори на градски жилища, в концептуални ресторанти, в офиси и дори на круизни кораби. 

В търсенето на все по-екологични решения, дизайнерите смело ги вписват в проектите си. Биокамината на пръв поглед изглежда като декоративен елемент - изключително стилен, съвременен и модерен детайл, който внася романтизъм в помещението. Биокамините са търсени и желани, защото имат редица предимства пред всички останали начини за отопление.

Започваме с това, че биокамините са най-екологичното решение сред всички останали, защото не отделят вредни вещества във въздуха. Те са иновативни уреди, които не се нуждаят от комини и на практика мога да бъдат инсталирани навсякъде, а различните дизайни на уреда прави това още по-лесно. 

Биокамината е изключително лесна за поддържане. На практика не изисква нищо. В допълнение този уред има високи характеристики по безопасност, тъй като самият пламък е в защитена и контролирана зона.

Свързано:

Снимки за отопление Как да отоплим жилището си без газ и електричество?