Камина със затворено огнище - задръжте за по-дълго топлината във вашия дом

Последна редакция на 27/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 362 пъти

Камината със затворено огнище също е подходящ избор. Плюсовете ѝ са свързани със задържането на топлината за по-дълго време. Това се получава благодарение на корпуса на горивната камера. В този случай коефициентът на полезно действие трябва да бъде над 50%. Високата им ефективност се дължи на система за подаване на определено количество въздух. Минусите са свързани с оскъпяването, което е неизбежно с нарастване на размера и мощността. В този случай също имаме вариращи цени за камина с водна риза:

  • горивна камера с водна риза до 10 KW – цена между 881 и 1310 лв.;
  • мощност до 15 KW – 1078–1510 лв.;
  • мощност до 20 kW –  1309–2560 лв.;
  • мощност до 25 kW – 1716–2915 лв.;
  • мощност 30 kW – 2256–3350 лв.;
  • Добавката на електрически котел варира от 800 до 1680 лв., в зависимост от мощността на избраната камина с водна риза.

Свързано:

Снимки за отопление Камини с водна риза – цени

Камината внася изискан вид и елегантност в дома. Нейното предназначение може да се характеризира в много и различни насоки. Първо тя би могла да е част от интериора. Камината може да бъда съобразена с вътрешния стил, цветовата гама или използвания материал. От друга страна основното и приложение, като метод за отопление остана изключително важно и първостепенно. Тук впечатлява голямата и вградена в стената камина. Тя е използвана за удобство и рафт, върху които са поставени различни декорации. Всички те са симетрично подредени и по двойки. Статуетките животни заемат най-дясната част и поставени по големина. Непосредствено до тях са рамките за снимки, които придават класическо и стил излъчване, благодарение на чернобялата си фотография. Най в ляво са други два елемента в същия нюанс. Камината е дървена и тъмна. В централната ѝ част се намират светли плочки малки по размер, които изпъкват. Те са разположени и под нея, за сигурност и безопасност. Отворената част е заградена в метална вратичка. Тя е черна и полупрозрачна, като това позволява на членовете от семейството да надникнат без проблем в нея. Диванът е поставен пред нея с типично романтично и хармонична обстановка. Пердетата са дълги и кафяви и допълват балансирано интериора.