Вградените в интериора камини придават стил и елегантност

Последна редакция на 28/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 2 353 пъти

Горивните камери на камини за вграждане имат значителен брой предимства пред отворените такива. Освен че могат да се впишат изключително подходящо в интериора, те създават и приятна атмосфера.

  • Трябва да се отбележи, че вградените камини имат по-висок коефициент на полезно действие. Това от своя страна води до по-голяма мощност и по-нисък разход на дърва.
  • Несъмнено е предимство и по-високата безопасност от възникване на пожар.
  • Най-подходящото място за вграждане е помещението, в което прекарваме най-много време. Специалистите препоръчват да бъде разположена в близост до коридора, като този начин ще позволи бързото и лесно разпространяване на топлината до всички стаи.

Ако искате да вградите камината в офис или зала, е хубаво да предвидите мястото така, че тя да не бъде разположена в близост до техниката.

  • Има различни цени на камини с водна риза, но те варират в диапазона между 2500 лв. за т.нар. камина „рамка“ с мощност 10-12 kW и достига до 3600 лв. за класическия тип със същата мощност.

Свързано:

Идеи за хол Камини с водна риза – цени

Уютът в помещението е благодарение на вътрешния интериор и материалите, които са използвани. Естествените материали крият привлекателност като тези каменни стени в огромното помещение. Те са класическият избор, който никога не остарява с времето. Комбинацията с дървения таван е балансираща и подходяща. Комфортът, който носи камината, изглежда още по-голям, когато настилката около нея е каменна. Подът е съставен от плочки в кафяв нюанс, за да допълнят топлото усещане на стаята. В центъра ѝ е поставена квадратна маса, която е направена от друг естествен материал. В ъгъла е поставен диванът. Той е мек и удобен, а шарката му се слива с всичко останало. Впечатление правят детайлите, които са разположени навсякъде. Картините са окачени на стената. Има различни свещници и букети с цветя. Стената, водеща към другата стая е отворена. Тя образува закръглена форма с плот, което придава нестандартност. Осветителните тела създават релаксираща обстановка. Лампите са големи и съчетанието им с каменната обстановка на интериора, допълва красотата. Липсата на прозорци не остава незабелязано, но изглежда все едно помещението е по-добре без тях. Камината е запалена и грее, което носи успокояващ ефект. Какво по-хубаво от зимна вечер, в която се крием от студа, настанявайки се в тази уютна стая?