Баня – изберете влагоустойчиви лампи

Последна редакция на 29/03/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 1 369 пъти

Банята е помещение, което е често без прозорци и това налага изключително добра организация на осветителните тела.

  • Поради високата влажност тук не могат да се ползват обикновени лампи, а специални, които са влагоустойчиви.
  • Тяхното разположение също е важно и е отлична идея да има лампи тип прожектори край стенното огледало.
  • В банята не е практично да се слага полилей, който да виси в центъра, а се използват осветителни тръби или аплици. Те обикновено са монтирани високо на стените и светлината им покрива цялото пространство.

И ако сте стигнали вече дотук, то трябва да сте наясно, че вашият апартамент, за да изглежда хармонично, трябва да има предварително дизайнерско решение за обща визия за осветлението. Става дума както за мощността на лампите, така и за техния вид и местоположение. В допълнение, светлоотразителните повърхности в апартамента могат да се използват за добавяне на светлина в стаята.

Важно е да знаете, че не се препоръчва комбинацията на най-разнообразни източници на светлина въз основа на собствените желания. Нужен е и професионален съвет, съобразно квадратурата и интериора на помещението. За тази цел може да се консултирате с професионалистите, които са регистрирани в нашата платформа. Още сега направете напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която е най-подходяща за вас. 

Свързано:

Идеи за осветление за дома Излезте от здрача: правилно проектиране на осветлението в апартамента