Огледала и пак огледала

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 1 136 пъти

Огледалата са елементи, които правят чудеса във всеки един интериор. Те служат не само за гарант, че изглеждаме добре, но и могат да направят всяка стая да изглежда по-голяма, по-светла, по-спретната и стилна.

Много популярен и очевиден начин за декориране на малки помещения са окачените огледала върху бели (или по-светли) и добре осветени стени. Това е проста и не скъпа техника, която интериорните дизайнери използват от години. 

  • За да създадете илюзия за повече простор, заложете на така актуалните таванни осветителни тела, като ги насочите към стените.
  • За още по-добър резултат ги комбинирайте с ярки стенни светлини.
  • В съчетание с лъскавата повърхност на огледалото и стъклени предмети, ще постигнете желания ефект за визуално по-голяма стая.

Триковете, с които можете да създадете илюзия за визуално по-голяма стая са безброй. Можете да изберете по-светла цветова палитра или пък да заложите на проект за помещение с отворен план. Можете да използвате плаващи рафтове за съхранение на важните вещи или пък да изберете мултифункционални мебели. Можете да декорирате малката си стая с повече огледала или пък да актуализирате осветителната си система.

Вариантите наистина са много. Важно е обаче да изберете този, който ще пасне на вашите желания и ще е съобразен с вашето жилище. За да направите информиран избор е хубаво да се консултирате със специалисти в сферата на интериорния дизайн. Това можете да направите още сега, като подадете напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа вече ще имате готови решения и оферти, от които да изберете най-доброто за вас.

Свързано:

Идеи за осветление за дома Как да направим едно помещение визуално по-голямо с помощта на осветлението?