Конструкцията

Последна редакция на 28/04/2024 от Люси Любомирова

Традиционният шкаф за обувки е нисък, който разполага с рафтове, върху които се разполагат обувките с или без кутии. По своята конструкция тази мебел се адаптира към мястото, където ще бъде разположено. Дали ще бъде открит или с вратички, нисък или висок, тесен или с възможност за сядане, въобще това е момента да се отчетат тези детайли и да се прецени какво точно ще представлява нашия шкаф.

За направата на тази мебел може да се използват различни материали, от дърво до метал, плоскости дори пластмаса и картон. Идеята да го направите сами е той да подхожда идеално на декорацията в антрето, така че съобразете дизайна с това. Така например шкаф за обувки направен от дървена щайга ще се впише чудесно в кънтри стил на интериора, а също бохо и сканди.

Различните модели мебели за съхранение на обувките мога да бъдат снабдени с различни функционални елементи и аксесоари. Някои модели, например високите могат да бъдат с огледални фронтални повърхности и да служат за огледало в цял ръст.

Също така за ежедневно използваните обувки се препоръчва или открит стелаж или шкаф с добра вентилация. Особено в дъждовните сезони често прибираме обувките си мокри, а така ще имат възможност да изсъхнат добре.

Самата конструкция може да бъде снабдена и чекмедже, където да се приберат различни аксесоари, например обувалки, четки и други подобни. Ще бъде много удобно и ако разполага с отделение  или закачалки за чадъри и чанти.


Бонус:

Монтирайте закачалка за ключовете, така никога няма да се налага да ги търсите.

Свързано:

Как да направим сами шкаф за обувки?