Как да спестим време в софийските задръствания?

Последна редакция на 04/05/2024 от Габриела Санчес

Ремонтите на 7 главни кръстовища по едно и също време правят придвижването с кола или градски транспорт в София изключително изнервящо. Целта, разбира се, е подобряване на инфраструктурата и бъдещо по-бързо изтегляне на колите. Но в момента ситуацията не е никак цветуща…

Екип на „Дневник“ е изготвил няколко алтернативни маршрута, по коите бихте могли да избегнете ремонтните дейности и да си спестите време и нерви. Запознайте се с тях, но преди това нека си припомним къде са сегашните и предстоящите ремонтни дейности в София:

Бул. „Сливница“ – между Лъвов мост и Сточна гара 

Затворените ленти правят придвижването между Лъвов мост и Сточна гара тягостно и бавно. Забавянето е около 10 минути. Изгражда се кръгово кръстовище, като след приключване с вече започнатото северно платно, ще се премине към южното и движението ще бъде прехвърлено по вече завършеното.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЗАДРЪСТВАНЕТО:

Източник ДНЕВНИК

  • За да стигнете до Централна гара, изберете почти успоредната улица на бул. Сливница – ул. „Козлодуй“, свивайки от Сточна гара.
  • За да стигнете до западните квартали, придвижете се по ул. „Цар Симеон“ (еднопосочна), а за да се върнете – ул. „Кирил и Методий“. Или в двете посоки – бул. „Тодор Александров“.
  • За да стигнете до северните квартали, хванете ул. „Каменоделска“ от Сточна гара и завийте по бул. „История славянобългарска“.

За пешеходците най-добрият вариант е да използват услугите на метрото до „Лъвов мост“ или „Централна гара“. Ще спестите много време като изберете подземното придвижване.

Свързано:

Как да спестим време в софийските задръствания?