Бул. „България“ – от бул. „Витоша“ до квартал Борово

Последна редакция на 04/05/2024 от Габриела Санчес

От началото на март до 9 юни ще бъдат спряни трамваите по бул. „България“ – от бул. „Витоша“ до квартал Борово с цел тяхното обновяване на линиите. Придвижването става чрез пусната автобусна линия номер 7, която има двупосочен маршрут: НДК (спирката на 72 и 604 на бул. „България“ и “Черни Връх“) → бул. „Пенчо Славейков“ → бул. „Витоша“ → бул. „България“ до ул. „Българска легия“.

Бул. "Цариградско шосе"

От 27 март до 31 април стартира подготовка и временна реорганизация на движението по бул. "Цариградско шосе". Ограничението на скоростта при ремонтираните участъци е 50 км, а свижението ще бъде в 3 ленти вместо в 6. Около 15 май трябва да започне ремонт на надлеза по бул. „Цариградско шосе“ над бул „Александър Малинов“ като се затваря платното в посока центъра. Основният ремонт започва от 1 април на пътното платно в посока Пловдив и движението в двете посоки ще бъде в платното към центъра.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЗАДРЪСТВАНЕТО:

Източник ДНЕВНИК

  • За да стигнете до Центъра от жк „Дружба“, изберете бул. „Асен Йорданов“ → продължете по бул. „Шипченци проход“ → и стигате до Румънското посолство. Оттам вече можете да продължите по частта от "Цариградско шосе", която не е в ремонт. В обратна посока – са препоръчителни същите маршрути.
  • За да стигнете до Центъра от жк "Младост“, карайте по бул. „Марко Семов" → бул. „Драган Цанков“ → докато стигнете Телевизионната кула. В обратна посока – са препоръчителни същите маршрути
  • А ако посещавате София от по-далечко и идвате по магистрала „Тракия“ – не се затруднявайте с многобройните ремонтни дейности и трудност за паркиране, а оставете колата на паркинга на метростанция „Цариградско шосе – Интер експо център“ и хванете метрото. Ще си спестите много нерви и време.

За пешеходците, идващи от който и да е от двата квартала, горещо съветваме бързите подземни маршрути.

Други ремонти, които предстоят

  • Лъвов мост също ще бъде напълно затворен за почти два месеца през летния сезон, за да бъде реновиран историческият мост.
  • По същото време бул. „Мария Луиза“ ще блесне с нов асфалт между Лъвов мост и Халите, както и предстои обновяване на надлеза при „Захарна фабрика“ през юли месец.
  • Очакват се ремонтни дейности до юни месец и на бул. „Никола Мушанов“ -  между бул. „Възкресение“ и ул. „Житница“ и бул. „Овча Купел“ – от ул. „Житница“ до бул. „Цар Борис III“.

Ако искате и вие да се присъедините към лятната суматоха от ремонти и да разчитате на професионалисти и качествено извършена работа, не се колебайте да пуснете своята заявка към нашите специалисти в повече от 38 области, които ще отправят своите предложения и оферти към вас. А пък вие ще можете да разгледате техните бизнес сайтове, предишни проекти и оставени оценки от наши клиенти и да се спрете на най-близкия до вашите желания и очаквания.

В ремонтните дейности и вие се включете и най-добрия майстор изберете!

Свързано:

Как да спестим време в софийските задръствания?