Минимализмът също е тук, за да остане

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Матеева

Множество експерти подчертават, че минимализмът също претърпява своеобразен бум. И да, голямото си господство в света на интериорния дизайн дели именно с максимализма.  

Минимализмът обаче има нов прочит. В същината му вече не са само и единствено спокойните цветове и семплите силуети. Върху него вече се забелязва по-задълбочен прочит и концепцията и значението му търпят промяна. Тези промени се състоят основно в появата на пространства, които могат да помещават повече от една и различни по функции стаи. 

Тази тенденция става по-популярна през последните две години. През това време хората все повече започнаха да разбират, че могат да живеят с по-малко. И че всъщност семплият интериор, в който няма излишности, всъщност е много приветлив и уютен. Според много дизайнери именно това преосмисляне на пространствата и техните функции би накарало хората да станат още по-креативни в стремежа си да направят домовете си мултифункционални. Например холът да бъде част от домашния офис. Или пък от къта за тренировки.

Свързано:

Тенденциите в дизайна на дневните през 2022 - как да ги пренесем в дома?