Бюрото

Последна редакция на 26/04/2024 от Anna Stankova

След като вече сте избрали къде ще обособите домашния си офис, е време да обърнете внимание на един от най-важните му елементи – бюрото. To трябва да бъде много повече от повърхност, върху която разполагате лаптопа си. Важно е то да ви помага да изпълнявате ежедневните си работни ангажименти, да е в съответствие с височината ви и да ви осигурява възможности за съхранение.

  • Площ на повърхността: Работата ви задължава ли да работите на множество екрани, да имате външна клавиатура и различни аксесоари? Последното нещо, което искате, е претрупано бюро. Ако ви липсва място за шкаф за документи, лавица за книги или принтер, може би ще трябва да ги поставите върху или под бюрото. Измерете приблизителната повърхност, която е най-подходяща за вашия стил на работа, и я използвайте като маркер за вашето търсене.

  • Ергономичност: Намерете бюро, което съответства на височината ви. Важно е и да имате място за движение под него. Освен ако не използвате лаптоп, поставете клавиатурата приблизително на височината на лактите – едва ли искате ръцете ви да стърчат или раменете ви да са неудобно повдигнати. Помислете за издърпваща се поставка за клавиатура или стойка за лаптоп. Екранът ви трябва да седи на около 50 см от лицето ви, под леко наклонен ъгъл от вашата зрителна линия.

  • Съхранение: За удобно и функционално съхранение, препоръчваме комбинация от отворени рафтове,  затворени шкафове и кутии за съхранение. Така всяка вещ и всеки документ ще има свое собствено място. 

Свързано:

Малко пространство за големи идеи - как да обособим малък домашен офис, който да ни вдъхновява?