Пространството

Последна редакция на 28/03/2024 от Anna Stankova

Чудили ли сте се кое е най-подходящото място за обособяване на домашен офис? Ако пространството ви е ограничено, може да се наложи да проявите малко повече креативност. 

  • Добра идея е да използвате ъглите и нишите. В стаите в дома често има кътчета, които остават неизползвани. А именно те се оказват перфектно място за домашния офис. Почти всеки ъгъл е достатъчно голям, за да се превърне в новото ви работно пространство. За да оптимизирате максимално пространството, е добре да мислите вертикално и да разположите места за съхранение по дължината на стената. Такива могат да бъдат различни рафтове и шкафове. Ако решите да обособите работното си пространство, е хубаво да обърнете специално внимание и на осветлението. Заложете на достатъчно силна настолна лампа или пък помислете за разположени по стената осветителни тела.

  • Антретата и коридорите също са подходящи места за помещаване на работно пространство.  Можете да го разположите както по протежение на стената, така и в някой ъгъл. Ако в коридора имате прозорец или източник на естествена светлина, се стремете да разположите бюрото максимално близо до него. 

  • Още едно помещение, в което можете да разположите домашния си офис, е остъкленият балкон. Това начинание обаче е свързано с повече ремонтни и преустройствени дейности. Трябва да помислите за отоплението на пространството. Офисът на балкона обаче има своята добра страна – в него ще имате постоянен източник на естествена светлина и ще можете да развихрите въображението си по отношение на декорацията на работното си кътче, тъй като ще имате повече пространство, върху което да творите. И ще се наслаждавате на красива гледка, докато вършите работа.

Свързано:

Малко пространство за големи идеи - как да обособим малък домашен офис, който да ни вдъхновява?