Избор на подходящ гардероб

Последна редакция на 04/05/2024 от Anna Stankova

На пазара се предлагат множество гардероби и решения за съхранение за дрехи. В мебелните магазини могат да се открият както гардероби за вграждане, така и модулни решения, срещат се и еднокрилни и двукрилни мебели, както и скринове. Пример за това са Мебели Виденов, в които откриваме решения както за малки, така и за големи помещения, които отговарят на интериорните предпочитания на всеки от нас.

  • Когато става въпрос за избора на мебел за малка спалня обаче, препоръчваме да се спрете на вграден гардероб с плъзгащи се врати. 

  • Ако пък имате малка ниша в спалнята, може да я обособите като отделно гардеробно помещение. 

  • Още един вариант за спестяване на квадратни метри е ъгловият гардероб.

Огледалата – най-добрият приятел на всяко малко пространство

Едва ли ще ви изненадаме, като кажем, че огледалата работят чудесно за визуално уголемяване на малка стая. Но къде да бъдат поставени те така, че да бъдат извлечен максимумът от техните ползи.

  • Огледалото, поставено в областта на таблата на леглото, би добавило повече перспектива и динамика в спалнята.

  • Огледалните врати на гардероба са идеални, ако разполагате с по-компактно помещение, в което всеки квадратен метър е важен и всяко кътче трябва да бъде използвано максимално добре.

  • Ако пък поставите огледалото в близост до прозорец, ще допринесете за олекотяването на помещението, като позволите на светлината да пада върху огледалото.

Свързано:

Малка спалня? Пътеводител в избора на спално обзавеждане!