Избор на легло

Последна редакция на 04/05/2024 от Anna Stankova

След като сте избрали цвета на спалнята, е време да преминете към може би най-важната мебел в една спалня, а именно леглото. Без съмнение леглото е главният герой в това помещение. А в една малка спалня това е елементът, който може или да оптимизира помещението, или да направи така, че то да стане неизползваемо. 

  • Леглата с размер 140х190, 140х200, 160х190 или 160х200 са по-добрият избор, що се отнася за избор на обзавеждане за малка спалня. Те дават необходимата спална площ, като в същото време не пречат на функциите на помещението.

  • За да се постигне максимално пространство, е препоръчително да се помисли и за това какви решения за съхранение ще бъдат използвани. Идеален вариант, който е изключително практичен и влияе благоприятно върху дизайна на спалнята, е изборът на легло с чекмеджета или подматрачно пространство за съхранение. Там могат да бъдат прибрани както одеяла и завивки, така и сезонни дрехи, които не се ползват в момента.

  • Това къде ще бъде поставено леглото в пространството също е от огромно значение, когато се определя дизайна на една спалня с компактни размери. Добре е то да бъде разположено в централната зона на стаята. Задължително за красивата естетика на стаята е и наличието на стилна и функционална табла за легло. Тя дава необходимата пространственост и усещане за визуално единство.

Свързано:

Малка спалня? Пътеводител в избора на спално обзавеждане!