Как да изберете подходящия за вас метод за съхранение?

Последна редакция на 03/05/2024 от Anna Stankova

Добрата организация на дрехите, обувките и аксесоарите е ключова за това дали едно гардеробно помещение ще бъде наистина функционално. Под внимание трябва да бъдат взети и неговите размери, форма и на база на тази информация да се реши какви методи за съхранение ще бъдат най-подходящи за конкретното помещение. Вариантите обикновено са два – рафтове и стелажи. И макар да не работят особено добре по отделно, събрани заедно те творят чудеса. За да направите гардеробната максимално практична, мисловно я разделете на две. В едната част разположете стелажите и закачалките с дрехи, а в другата – рафтовете и кошниците за съхранение. Така не само ще създадете неописуемо удобство, но и ще допринесете за приятния дизайн на гардеробното помещение. 

  • За още по-голяма визуална привлекателност на дрешника, осигурете пространство между рафтовете. Така помещението не само ще изглежда по-просторно, но и ще осигурите свободна циркулация на въздуха, което ще помогне да бъде предотвратена появата на мухъл. 

  • За съхранение на по-малки вещи и аксесоари, можете да използвате чекмеджета или малки кошници за съхранение.

  • В случай, че разполагате с оскъдно пространство в гардеробната, е добре да обърнете по-специално внимание на закачалките. Заложете на вариант с две нива на окачване. Така ще си спестите място, което няма да е за сметка на добрата организация. На горния ред можете да закачите по-късите дрехи, а на долния – по-обемните. В свободното пространство под тях пък можете да поставите обувките си или пък да подредите още от дрехите си в кутии за съхранение, организирани по категории. 

  • Още едно практично решение е подвижният прът за закачалки, с чиято помощ ще си осигурите лесен достъп до всички дрехи.

  • Обувките обикновено заемат повече пространство. Затова е добре да бъдат подредени така, че да се виждат добре и достъпът до тях да е лесен и бърз. Моделите, които не носите често може да поставите в кутии в по-закътана част на гардеробната, а тези, които обувате най-често, можете да поставите на видимо и леснодостъпно място. Ако размерите на дрешника ви го позволяват, можете да съхранявате обувките си и в шкафове

Свързано:

Как да обособите перфектното гардеробно помещение в няколко лесни стъпки?