Защо твърдостта на матрака е толкова важна?

Последна редакция на 26/04/2024 от Anna Stankova

Комфортът е субективен, което означава, че е от решаващо значение да намерите матрак, който пасва на вашите лични нужди и предпочитания.

Твърдостта на матрака определя неговия комфорт. И се оказва още една причина за объркването ни, когато избираме правилния за нас такъв. 

А както и комфортът, така и усещането за твърдост е субективно. То зависи изцяло от личната ни дефиниция за думата. А и твърдостта на един матрак е понятие, което се влияе от много странични фактори – типът на тялото на човек, неговото теглото и височината му. И именно затова често бъркаме опората, която един матрак осигурява, с неговата твърдост. 

Именно опората, която матракът предлага, е това, което влияе на качеството на съня ни и на това как се чувстваме, след като се събудим. Матрак, който осигурява добра опора, е такъв, който държи тялото и най-вече гръбнака в правилна позиция – такава, която не носи напрежение, а напротив – избавя ни от него. От другата страна – матрак, който създава правилна опора, е причината сутрин да се събуждаме по-уморени, отколкото сме били, преди да заспим.

Свързано:

Какъв матрак да изберем, за да подобрим своя сън?