Правило №5: Забравете за аксесоарите и декоративните елементи

Последна редакция на 25/04/2024 от Anna Stankova

Ако сте от любителите на минималистичен стил, вероятно нямате против жилището ви да е лишено от много на брой декоративни елементи. Но за онези, които обичат пищните аксесоари, малкото пространство може да бъде не малка пречка. С помощта на някои доказано работещи хитрости, обаче,тя може да бъде преодоляна.

  • Вместо да се отказвате от любимите си украшения и съкровища, трябва да проявите креативност към начина, по който ги излагате, за да не претоварвате окото.

  • Рафтовете са идеален вариант за излагане на показ на декоративните елементи. Единствено е необходимо да не използвате твърде много контрастни елементи, тъй като това би “затрупало” визията на стаята. Например, ако обичате растения, ги поставете в едната част от стаята си, а другата оставете свободна. 

Макар и копмактни, малометражните апартаменти също могат впечатлвяват със смели акценти и нестандартен дизайн. Пространството е субективно понятие, а функционалността и визуалният комфорт могат да работят перфектно заедно. А когато един дом е обзаведен според вкуса на неговите обитатели, той несъмнено ще изглежда перфектно. За стилното обзавеждане на вашето жилище, можете да се доверите на Мебели Виденов. В каталога им ще откриете безброй качествени и достъпни мебели, с чиято помощ ще създадете мечтания дом, бил той и малометражен.

Свързано:

Правила, които можете да нарушите, когато декорирате малки пространства