Как правилно да се грижим за ъгловия диван?

Последна редакция на 29/03/2024 от Anna Stankova

Още един ключов фактор при избора на диван, е дизайнът на тапицерията му и материалът, от който е изработена тя. От огромно значение в този случай, е начинът ви на живот. Но независимо дали диванът ще се използва за сядане по време на ядене, за почивка, за посрещане на гости или пък за спане, умението и знанието как правилно да се грижите за мебелите си, за да им гарантирате максимално дълъг живот, ще е от полза. 

  • Кожата (или изкуствената кожа) е най-издръжливият материал. Освен това е и много лесен за почистване. Поддръжката на диван с кожена тапицерия изисква единствено да го почиствате ежеседмично с мека, чиста кърпа. Не е препоръчително да използвате почистващи препарати, тъй като може да навредите на структурата на дивана.

  • От своя страна пък текстилната тапицерия е малко по-трудна за поддръжка в сравнение с кожената. За да не губят блясъка и красивата си визия, за почистването на дивани с текстилна тапицерия, е хубаво да използвате много мека и нежна четка. С нейна помощ можете да почистите праха от тъканта и възглавниците. При нужда, след това можете да използвате прахосмукачка с подходящ за целта накрайник.

Свързано:

Ъглов диван - правилният избор за всяка малка всекидневна!