Всичко, което трябва да знаете за декоративните възглавници

Последна редакция на 25/04/2024 от Anna Stankova

Декоративните възглавнички са аксесоар, който може или да допълни по впечатляващ начин дизайна на един диван, или да направи точно обратното.

  • Добре е да знаете колко възглавници ще трябват. Ако вашият ъглов диван е предвиден за трима души, то между 3 и 6 възглавници биха паснали идеално. Ако пък Г-образната мебел е по-голяма, то добавете повече възглавнички.

  • Тъй като ъгловите дивани имат три фокусни точки, броят на възглавниците, които присъстват върху него, е добре винаги да е кратен на три – по една група възглавнички за всеки край на дивана и една за ъгловата секция. Този трик помага вниманието да бъде насочено към ключовите области на дивана.

  • В основата си, истински впечатляващият дизайн се гради върху умението за работа с цветовете. Избирайки контрастен цвят за декоративните възглавнички, който се откроява от тъканта на вашия диван, ще благоприятствате за красивата естетика и атрактивната атмосфера на всекидневната. Ако диванът е черен, изберете светли или ярки декоративни елементи. Ако притежавате кремав диван, заложете на тъмни тонове за възглавниците.

  • Що се отнася до принта, ъгловите дивани работят добре с принтове с райе или точки.

  • Още едно правило, което е препоръчително да спазвате при избора на декоративни възглавнички, е да съобразите цвета и/или принта им с този на завесите. 

Ъгловите дивани са популярно и безспорно функционално интериорно решение за всяка дневна – и малка, и голяма. Удивителните ъглови решения на Мебели Виденов, например, се предлагат в редица дизайни и размери - големи и удобни или пък компактни и модерни. Те отговарят и на разнообразието от различния начин на живот, който всеки води. Без значение какви са целите ви, предимствата от избора на ъглов диван за малка всекидневна, има своите безспорни преимущества. Г-образният диван със сигурност би допринесъл, освен за приятната естетика на стаята, така и за нейната функционалност.

Свързано:

Ъглов диван - правилният избор за всяка малка всекидневна!