Цветът на дивана е важен за облика на стаята

Последна редакция на 14/05/2024 от Anna Stankova

Ъгловите дивани са идеалното решение за оживяване и освежаване на всеки интериор. Те предоставят атрактивна комбинация от традиционното усещане, което един диван носи, и модерна, футуристична форма. В същото време доставят комфорт и благоприятстват за приветливия дизайн на стаята. Също така, ви позволяват да изразите собствения си стил, като ги декорирате с красиви възглавници и постелки с различни форми, размери и материали.

  • Ако по стените в стаята, в която планирате да разположите ъгловия диван, преобладават пастелните, меки нюанси, предлагаме за дивана да изберете по-тъмни и по-богати тонове. Хармонията, която контрастните цветове създават, ще допринесе за по-завършения вид на дневната и ще подобри естетиката ѝ. 

  • Ако планирате да поставите дивана в осветен от слънцето кът в стаята, можете да изберете по-ярки нюанси. Правейки това, ще придадете изискана привлекателност на дневната и ще допълните модерния ѝ облик.

  • За дневни, в които естествената светлина е по-оскъдна, ви съветваме да изберете по-минималистичен и елегантен модел в меки бежови, бели или сиви цветове. Всеизвестен факт е, че светлите нюанси оптически увеличават дадено пространство. А и именно те са вечната класика, с която никога няма да сбъркате.

Свързано:

Ъглов диван - правилният избор за всяка малка всекидневна!