Възползвайте се максимално от всяко пространство

Последна редакция на 20/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 729 пъти

Пространствата със скосените тавани често са трудни за проектиране и дизайн и обикновено хората не се възползват максимално от чудесните възможности, които те предоствят. В съвременния свят, където всяко кътче от жилището е ценно, е важно да се създава уютна атмосфера дори в най-нестандартното помещение. Планирането и обзавеждането на мансарда може да е точно толкова приятно и забавно, ако не и повече, колкото и при апартамент с „класически таван“. Разликата идва от вашето отношение към спецификите на дома ви и дали желаете да превърнете "дефекта" на скосяванията в ефект.

Един добър дизайнер може да създаде уникален план за интериора на вашето помещение, а майсторите, регистрирани при нас ще осъществят проекта, създавайки дома на мечтите ви. А за да ви помогнем да погледнете на скосените си тавани като на вдъхновение, сме ви подготвили няколко хитри дизайнерски идеи, които да ви помогнат да се възползвате максимално от тях.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Как да обзаведем жилище със скосени тавани?

Представяме ви изключително елегантен и красив дизайн на стая със скосен таван. Подобен тип стаи са подходящи както за възрастни, така и за деца, тъй като влиза много светлина, могат също да се ползват за кабинет или дори ателие. В случая сме подбрали спалня, решена в едни от най-модерните за 2018 година цветове - неутрални тонове в съчетание с карибско синьо - много изчистен дизайн, който да ви накара да се отпуснете и разтоварите от напрегнатото ежедневие. На скосената стена има голям френски прозорец, благодарение на който помещението е много светло и приветливо. Мебелите са наредени пропорционално като е използвано максимално пространството - в ниската част е сложена маса с цветя, а от високите тавани са пуснати стилни лампиони, които да оформят помещението. Леглото е обърнато към прозореца, а стената е оформена с красив гардероб, изработен специално за това пространство. Стаята е много светла и просторна, носи усещането за малко кътче в небето, в което човек да релакцира и отпочине. Подът също е от светло дърво, избран е и сходен килим. Таванът, леглото и шкафът са бели, което придава завършен вид и оформя стаята. За малко метален блясък е добавен стол с метална конструкция и лампа в същия стил.