Откъде да започнем?

Последна редакция на 26/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 632 пъти

Съветваме ви преди да започнете с поставянето на изолация да проучите всички варианти, за да изберете най-подходящите продукти и да постигнете по-добри резултати.

Една от най-бързо развиващите се компании в тази област е KNAUF Insulation и предлага широка гама от продукти и системи, които посрещат постоянно нарастващите нужди от енергийна ефективност и звукоизолация на новостроящите се и съществуващи сгради.

Най-важната стъпка стартира с полагането на основните структурни слоеве. Голяма роля в случая играе текущото състояние на подпокривното пространство, тъй като съществуват ситуации, в които е най-добре то да бъде изцяло подменено. В зависимост от състоянието на скатния покрив, както и от конкретните небходимости на домакинството, изолацията би могла да се направи от страна на самото помещение или отвън.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда Как се изолира подпокривно пространство?

Ако сте имали възможност да живеете в мансарда, вероятно сте наясно колко важно тя да бъде добре топлоизолирана. В противен случай се получава сериозен дискомфорт, както при студените, така и при горещите периоди от годината. Не е нормално цяла зима живеещите под покривното пространство да стоят облечени вкъщи с няколко връхни дрехи, върху които са наметнали до колкото одеяла са успели да се доберат. Нито пък да предизвикват микро циклон в помещенията с няколко включени вентилатора. По отношение на изолация за мансарда много добро решение може да ви даде KNAUF Insulation. Повече по въпроса можете да научите, като прочетете статията, част от която е настоящата снимка. А сега ще разгледаме последната, като тя показва фрагмент именно от мансарда, където с компютърна графика е показано как изглежда изолацията, поставена под финалния слой мазилка и боя. Вижда се при стената отдясно, която е боядисана в бяло, точно под поставения там правоъгълен вертикален покривен прозорец. На стената отляво е залепен бял тапет на черни листа, част от който заема малък ъгъл и от другата стена. В левия край на стената с тапета е монтиран малък вертикален прозорец с бяла дограма. От дясната му страна върху стената забелязваме монтирани импровизирани библиотечни рафтове, направени от кашони и щайги в бежов, кафяв, зелен и червен цвят. В центъра на събитията са две момиченца, които разпалено обсъждат нещо.