Приветлива мансарда с перспектива

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 2 575 пъти

Истински умела игра с пространството се е получила в тази приветлива мансарда. Съединяващите скосовете от двете страни дървени греди дават перспектива и дълбочина на помещението. Прозорците осигуряват щедра светлина, а за ведрото настроение се грижат цветните възглавнички, подредени върху иначе строгия сив диван.

Вашето местенце под покрива също може да се превърне в прекрасна, уютна мансарда. Нужно е само да споделите желанията си с професионалистите в MaistorPlus, като заявите проект към тях, напълно безплатно и без обвързване. В кратки срокове ще получите конкурентни оферти, ще можете да сравните профилите на кандидатствалите изпълнители, отзиви за тяхната работа. Вие решавате кого да поканите на оглед и кого да наемете, а след приключване на възложената от вас задача, оставете своята оценка в сайта.

Свързано:

Снимки и идеи за мансарда 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн

Представяме на вашето внимание една просторна мансарда в скандинавски стил, където преобладаващите бели тонове със срещат със сиви и кафяви нюанси в компанията на ярки червени акценти. Подът, както и скосените стени отляво и отдясно, са решени в бял цвят, докато стената отсреща е светло кафява. Насочваме се към близката лява част на мансардата, където ни очаква симпатичен кът за релакс. Можем да се отпуснем върху мек сив диван, където забелязваме червена декоративна възглавница, двевъзглавници в лилавата гама, една бяла възглавницана верникални кафяви и сиви линии и сива възглавница. През лявата страница на дивана виждаме преметнато малко червено одеяло. Срещу дивана отляво е разположена малка бяла масичка, върху чийто плот са поднесени в стъклена дълбока чиния различни плодове като мандарини и банани. Зад дивана е поставена стъклена преграда, отвъд която е обособена друга зона от мансардата. Отдясно попадаме на средно широк коридор, от двете страни на който има парапети от прозрачно стъкло. В дъното на общото помещение има отворена врата, която води може би към баня. По цялото протежение на тавана горе между скосените стени са поставени напречно дървени дъски, които дават общо впечатление за дълбочина и перспектива. На стените са монтирани мансардни прозорци, през които свободно влиза естествена дневна светлина.