Според стила и декорацията

Последна редакция на 28/04/2024 от Люси Любомирова

Изборът на цветя за декориране на дадено помещение е истинско изкуство. За да направим правилен избор за всяко помещение, трябва да помислим за няколко неща, но нека започнем с декорацията на стаята. Преди да решим какви растения да изберем, трябва да вземем предвид цветовата палитра и общия стил на помещението. 

Изберете цветя, които да се съчетават с цветовата гама на мебелите и стените. Например, ако стените са в светли тонове, можете да изберете цветя в по-тъмни или по-наситени цветове. Ако мебелите са в синьо, можете да изберете цветя в същият цвят, за да създадете хармония. 

Внимателния избор на цветовете може да подчертае хармонията в интериора, да усили привлекателността на мебелите и да донесе свежест и жизненост на пространството. Модерният и минималистичен дизайн ще се съчетае чудесно със зелени растения. А към декор в ретро стил, можете да добавите цветя в ярки и наситени цветове, като гербери или лалета. Важно е да съчетаете цветовете на цветята с цветовете на обзавеждането и аксесоарите в помещението, за да постигнете хармония и еднообразие в декора. 

Свързано:

Как да изберем правилните цветя за всяко помещение?