Почистване на снега и леда около дома

Последна редакция на 19/04/2024 от Габриела Санчес

Антилед – 10 кг., размразява чрез отделяне на топлина, моментално действие с видим ефект, намалява корозията на третираните повърхности, предпазва от последващо замръзване, при действието му се отделят азот и калций, които в правилна дозировка подхранват растенията, безопасен за растения и домашни животни. 

Ако не се почисти навреме, обилно натрупалият сняг може да се превърне в дебел замръзнал леден слой. Формирането на ледена покривка е гарантирано и при затопляне и последвало рязко падане на температурите отново под нулата. И в двете ситуации ледът е опасен за хората и затруднява придвижването. Почистването на входа наистина изисква време и не е най-любимото занимание, с което да запълните малкото свободно време извън работа, но пък с правилните инструменти под ръка бързо и лесно ще се справите със заледените и обилно заснежени участъци пред къщата или блока.

При заледявания пред входа може да използвате обикновена готварска сол, но много по-добри резултати ще постигнете с използването на антилед. Той е два пъти по-ефективен от солта, не уврежда асфалта, бетона и др., ефективно предотвратява образуването на лед и поледица и действа до -35° С.

Гребло за разбиване на лед – ширина 15 см., височина 131 см., стоманена дръжка. 

За лесно премахване на леда и утъпкания вече сняг по тротоарите и пред вашия вход, специалистите на Mr.Bricolage препоръчват да се „въоръжите“ с разбивач за лед и достатъчно голяма лопата за сняг, с която ефективно и бързо да се справите с дебелите слоеве снежна покривка.

Свързано:

Зима, сняг и почистване - най-добрите практики