Прецизни комбинации

Последна редакция на 08/05/2024 от Люси Любомирова

Едно от дизайнерските решения, за които е време да забравим, е излишъкът от интериорни елементи. Преди време всички в мебелирането на хола са се използвали много мебели и декор, но сега минимализмът и функционалността са на мода. Свободното пространство дава усещане за простор и спокойствие. 

Настъпват и много промени в зоната с телевизора. Все по-често се търсят напълно нестандартни решения или дори отсъствие на телевизор. В някои проекти ТВ зоната е интегрирана елегантно в пространството или напълно скрита с декоративни елементи, например плъзгащи се панели. 

Друга техника на дизайна, която е мигрирала в списъка на анти-тенденциите, е симетрията във всичко. Вече не е модерно да се подреждат мебели и декоративни елементи в чисти двойки (два стола, два рафта, две вази и т.н.). Модерният интериорен дизайн дава приоритет на оригиналността и търси уникалност. Така че е добре да  експериментираме с нестандартни аранжировки или да използвате различни мебели.  

Диванът и фотьойлите може и да не са от една и съща колекция. Ако диванът е семпъл, лаконичен по форма и в един тон, тогава фотьойлът може да бъде акцент. И още един анти-тренд е дивана и фотьойла да са ориентирани към телевизора.  

Също така, може да не поставяме групата на дивана "на стената". Много по-интересно е, когато диванът е в центъра на стаята или на известно разстояние от стената, ако разбира се помещението го позволява. 

Свързано:

Идеи за хол 5 анти-тенденции в дизайна на хола